«Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις ανεμβολίαστων υπαλλήλων»: Το πήρε πάνω του ο Άδωνις

Ανέλαβε να βάλει τέλος στην κυβερνητική «θολούρα» γύρω από τις απολύσεις ο Άδωνις

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τα πράγματα ο Άδωνις, γιατί μάλλον βαρέθηκε το παιχνίδι της κυβέρνησης γύρω από τις απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Με τον πιο ξεκάθαρο και κυνικό τρόπο ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε πως θα γίνουν σίγουρα απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν και η αναφορά του πως ήδη σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας απολύθηκε μάγειρας που δεν επιθυμούσε να εμβολιαστεί.

«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει, φαντάζομαι, ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί».

Πάντως, να θυμίσουμε στον υπουργό πως μόλις χθες μιλώντας στο ΣΚΑΪ και μετά τις αντικρουόμενες δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου αλλά και του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, δήλωνε: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομοθεσία ούτε θα θεσπίσει γενικό κανόνα απολύσεων».

«Δεν υπάρχει όριο για την αναστολή εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ισχύει όσο κρατά η πανδημία και υπάρχει κίνδυνος. Η κείμενη εργατική νομοθεσία προβλέπει τι μπορεί να κάνει μια επιχείρηση σε αυτή την περίπτωση. Εάν η επιχείρηση μπορεί για παράδειγμα να βάλει έναν εργαζόμενο σε τηλεργασία, μπορεί να το κάνει.

Αν αποφασίσει να τον απολύσει και ο εργαζόμενος αμφισβητήσει το δικαίωμα αυτής της απόλυσης, πάνε στο δικαστήριο και αυτό κρίνει αν είναι νόμιμη η απόλυση. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομοθεσία ούτε θα θεσπίσει γενικό κανόνα απολύσεων. Στην εργατική νομοθεσία, ως ισχύει σήμερα, υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που προβλέπει ότι η επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για απόλυση», σημείωνε χθες ο κ. Γεωργιάδης αλλά εντάξει σήμερα, είναι μια άλλη μέρα.