Θα γίνει της … μάσκας!

Το κυβερνητικό αλαλούμ των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας καλά κρατεί. 

5069821 1

“Δε χρειάζεται μάσκα στους κλειστούς χώρους super market κλπ., μόνο αποστάσεις, όχι χρειάζεται μάσκα και αποστάσεις την επομένη. Δε χρειάζεται μάσκα στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, ναι σε μάσκα και στο κατάστρωμα των πλοίων την επομένη. Δεν πρόκειται να αυξηθεί η πληρότητα των πλοίων πάνω από 60-65% λόγω θεαματικής αύξησης των κρουσμάτων λέει ο τουρίστας υπουργός Θεοχάρης σήμερα, Πέτσας και Χαρδαλιάς την επομένη  ανακοινώνουν αύξηση της πληρότητας στο 80-85% χορεύοντας με τους … “λύκους” της πανδημίας το τελευταίο ταγκό στην Αθήνα, τραγουδώντας “άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη κι άλλος στης Σύρας τα στενά αίμα και δάκρυα χύνει”! 

Παντού μάσκα, σε όλους τους δημόσιους χώρους αλλά όχι στις εκκλησίες (για να μη γίνουν καρναβάλια οι …. ιεροί χώροι λατρείας), ναι στη μάσκα και στις εκκλησίες την επομένη (ποιός μίλησε για καρναβάλια; !). Η μάσκα είναι απαραίτητη αλλά όχι ασφαλής χωρίς την ατομική ευθύνη των πολιτών, διατυμπανίζουν οι μαυρισμένοι κυβερνητικοί μαϊντανοί τύπου Άδωνι (ο οποίος φόρεσε μάσκα στο γραφείο του για να βγει σε τηλεοπτικό παράθυρο μέσω SKYPE, ο αθεόφοβος!).

Η μάσκα και η ατομική ευθύνη πάνε πακέτο μαζί με τα πρόστιμα για όσους δεν μπορούν να υπολογίσουν την επιτρεπόμενη πληρότητα του 60% στα μέσα μαζικής μεταφοράς των οποίων τα δρομολόγια μειώνονται λόγω θέρους! Μάσκα, αποστάσεις και ατομική ευθύνη παπαγαλίζουν και τα πέτσινα μέσα ενημέρωσης για να κρύψουν τις κυβερνητικές ευθύνες στην ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

“Ατομική ευθύνη” και πρόστιμα αντί για διατίμηση στις πανάκριβες μάσκες και δωρεάν χορήγηση στους πολίτες.

“Ατομική εθύνη” και άνοιγμα της κρουαζιέρας, αντί για υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας στα νησια και στις πύλες εισόδου της χώρας.

“Ατομική ευθύνη” για να καλλιεργηθεί η κοινωνική ενοχή, να αποδεχτούμε ότι φταίει ο καθένας και όλοι μαζί για τις αρνητικές εξελίξεις της έξαρσης της πανδημίας, κάτι σαν “όλοι μαζί τα φάγαμε” και χρεοκόπησε η χώρα, ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί ένοχοι.

Είναι τέτοιο το αλαλούμ των “αρίστων”, το πήγαινε – έλα με τα “μέτρα – φυσαρμόνικα” που ανακοινώνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που μόνο με θυμηδία και χιούμορ μπορούν να αποδοθούν οι κυβερνητικές παλινωδίες.

Σας θυμίζει κάτι ο φανταστικός διάλογος που ακολουθεί;

Δημοσιογράφος: Κύριε Μητσοτάκη ισχυρίζεται η αντιπολίτευση ότι είχε την καλή διάθεση με το πρόβλημα που προέκυψε και με την παρουσία της πανδημίας να γίνει η συνάντηση…… Όμως η κυβέρνησή σας ήθελε να τηρηθεί ο κανόνας με την παρουσία των δύο υπουργών και την… καραντίνα. Έτσι λοιπόν δεν έγινε η συνάντηση ?

Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος ΠΑΕ ΝΔ: Ναι, ναι, ναι. Εμείς γιατί κοίταξε στην εεε τέτοια αρχή, ούτε, ούτε και κοιτάξτε αυτοί δεν ήθελαν να ακούς … για να καν.. για να γίνει αυτόοο η συνάντηση  αλλα ύσ.. μόλις, μόλις όπως είπαμε ότι αυτό εμείς δεν καν… θέλαμε, αυτοί είπανε, όχι λέει θέλουμε να γίνει. Και εμείς μετα είπαμε ότι λέμε, δδεε, λέμε, δεε θα γίνει, θααα κανει, γίνει αυτό πάλι νέος.. νέος.. διατιτ… για να ορισ…, για να, για να αυτό ξαναγίνει πάλι η συνάντηση.

Δημοσιογράφος: Δεν έπρεπε να υποχωρήσετε και οι δύο, δεδομένο οτι δεν σας επιτρέπουν και ο κορονοϊός, υπήρχε η πανδημία, όλα αυτά.

Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος ΠΑΕ ΝΔ:  Όχι δεν πειράζει, εμάς δεν μας πειράζει, ας γίνει όποτε θα κάνει θα ξορίσει εεε αυτή ο ΕΟΔΥ.

Δημοσιογράφος: Έτσι λοιπόν οτι η ΠΑΕ ΝΔ στην αρχή ήθελε, αλλα απο την πρώτη της αντιπολίτευσης …

Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος ΠΑΕ ΝΔ : Ναι, ναι, α μπράβο. Ύστερα ακους μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτοί ότι, ότι, ότι όχι δε θέλαμε για να γίνει η συνάντηση, ε και μεις ύστερα είπαμε: Ντάξι θέλουμε εεε… δεν θέλουμε και μεις και αυτοί ύστερα, μετα εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θέλουμε, είπαν.. δε θέλουμε και εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λεμε ούτε και μείς θέλουμε και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι: Ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει, μνενεμ.. εμείς μετά δε δεχτήκαμε, μετά από όλα αυτά και είπαμε να, να γίνει μετά η συνάντηση  όποτε το κάνει, το ορίσει ο ΕΟΔΥ. Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…