Θα είμαστε στα Προπύλαια!

Οι συναυλίες μας τους ενοχλούν γιατί δεν έχουν πρωταγωνιστή το λευκαντικό Ρουβά, ούτε κινούνται χωρίς κατεύθυνση όπως το τρελό φορτηγό της Πρωτοψάλτη. 

Θα είμαστε παρόντες στην “συναυλία Ειρήνης” στα Προπύλαια. Με την παρουσία μας ή με τη σκέψη μας. Θα είμαστε παρόντες για την Ειρήνη. Που δεν είναι ποτέ δεδομένη. Πάντα οφείλουμε να παλεύουμε για αυτήν.

Θα βρεθούμε στα Προπύλαια  για να απαντήσουμε σ’όλους αυτούς που μας βάζουν στο στόχαστρο. Επειδή δεν μπαίνουμε στα καλούπια τους. Επειδή δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από τους μόνιμα απόντες. Επειδή κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό, χωρίς να δίνουμε λογαριασμό και να ζητάμε άδεια από κανέναν.

Ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε για την συναυλία της Ειρήνης, δεν έχει να κάνει  μ’αυτή καθ’εαυτήν τη συναυλία. Δεν έχει να κάνει με το αν ο Πούτιν είναι χασάπης, ή Χίτλερ, ή Στάλιν. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια πρωτοφανούς ελέγχου των ΜΜΕ από το σύστημα εξουσίας του Μητσοτάκη, τους ενοχλεί αφάνταστα που φτύνουμε το σανό που θέλουν να μας ταΐσουν. Θέλουν μια κοινωνία χυλό που οι αξίες της θα προσδιορίζονται από τα media της εξαγορασμένης ισοπεδωτικής δημοσιογραφίας

Το ότι μαζεύονται εμβληματικοί καλλιτέχνες, με σημαντική επιρροή στην κοινωνία και στη νεολαία και τραγουδούν ενάντια στον πόλεμο, ενώ αρνούνται να μηρυκάσουν τις ηλιθιότητες που διακινούν οι φίλοι του Μητσοτάκη, τους ενοχλεί αφάνταστα γιατί τους αποδομεί. Οι συναυλίες μας τους ενοχλούν γιατί δεν έχουν πρωταγωνιστή το λευκαντικό Ρουβά, ούτε κινούνται χωρίς κατεύθυνση όπως το τρελό φορτηγό της Πρωτοψάλτη.

Οι συναυλίες μας γίνονται  για τον πόλεμο για την ειρήνη, για το δίκιο του Ζαχίρ, του Ακίφ και του Μοχάμαντ των τριών προσφύγων, που τους φορτωσαν τον μισό ποινικό κώδικα και τους καταδίκασαν σε διακόσια σαράντα δύο χρόνια φυλακή. Μόνο και μόνο  γιατί ήταν μαύροι και κίτρινοι, γεννήθηκαν στον τρίτο κόσμο κι ήταν φτωχοί.  Οι συναυλίες μας δεν κρύβουν τα push backs, μάχονται τον πόλεμο, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία.

Θεωρούν ότι αν κάνουν την κοινωνία χυλό χωρίς ιστορική μνήμη και ιστορικές αναφορές θα την εξουσιάσουν πολύ ευκολότερα. Θέλουν μια κοινωνία που να μην είναι σε θέση να ξεχωρίσει το ΕΑΜ απ’τους  δοσίλογους, που να θεωρεί ότι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου συμμετείχαν και δεξιοί, που δεν θα θυμάται την δολοφονία του Λαμπράκη. Σε μια τέτοια κοινωνία θα έχει πέραση ο αρχιστράτηγος Κυριάκος, μαχητής της Νατοϊκής Δημοκρατίας και πασών των δυτικών αξιών.

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια συκοφάντησης της αμφισβήτησης. Ο δικός μας δρόμος δεν διασταυρώνεται με τον δικό τους. Θα είμαστε στα Προπύλαια. Θα είμαστε για την Ειρήνη. Γιατί έτσι νομίζουμε ότι πρέπει  να γίνει.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δεκάδες χώρες καλούν τη Ρωσία να αποσυρθεί από το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια

AP - Ουκρανια

Δεκάδες χώρες καλούν τη Ρωσία να αποσυρθεί από το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια

«Το γεγονός ότι σταθμεύουν στην πυρηνική εγκατάσταση μέλη του στρατιωτικού προσωπικού της Ρωσίας και όπλα…