Θα διορθώσουμε τις αδικίες που προκάλεσαν τα μνημόνια

Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι «ανοιχτός στους πολλούς, υπέρ των πολλών» και «να ανοίξει και να αγκαλιάσει την κοινωνική βάση που συνάντησε στην κάλπη», επισημαίνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ThessNews» της Θεσσαλονίκης.

«Στόχος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε εκείνες τις συμμαχίες, σε όλα τα επίπεδα, που θα εγγυηθούν μια μακροχρόνια προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία θα προχωρήσει σε αναγκαίες τομές. Δυστυχώς, συχνά κάνουμε το λάθος να συζητάμε το θέμα των συμμαχιών, βάζοντας το κάρο μπροστά από το άλογο αντί να ακούμε την κοινωνία». Είτε αρέσει είτε όχι σε εκείνους που φαντασιώνονταν την καταστροφή και μια «αριστερή παρένθεση», αυτή η κυβέρνηση είναι ήδη η μακροβιότερη της δύσκολης περιόδου των μνημονίων. Και είναι αυτή η κυβέρνηση που έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει την επόμενη ημέρα, με προοδευτικές θεσμικές τομές υπέρ του κόσμου της εργασίας, υπέρ των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Θα είμαστε εμείς που θα διορθώσουμε τις αδικίες που προκάλεσαν τα μνημόνια σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και αυτή την εντολή θα μας τη δώσουν οι πολίτες, τονίζει ο κ. Παππάς.

Ξεκαθαρίζει ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2019, ενώ προσθέτει ότι «τα επιχειρήματα της ΝΔ για την ανάγκη εκλογών έχουν εξαντληθεί και η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εγκλωβισμένη σε ένα δραματικό υπαρξιακό πολιτικό αδιέξοδο».

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές λέγοντας ότι η καθιέρωσή της «θα ενδυναμώσει τη διαφάνεια και τις συνθέσεις σε μια πραγματική προγραμματική βάση».

Για τις τηλεοπτικές άδειες, ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει ότι η σχετική διαδικασία μέσω του ΕΣΡ για τη χορήγηση 5 ή 6 αδειών και η καταβολή σημαντικού συνολικού τιμήματος «κατέρριψαν τις θέσεις όσων μιλούσαν για δυνατότητα δημοπράτησης απεριόριστου αριθμού αδειών και μη ανάγκης καταβολής τιμήματος εκ μέρους των σταθμών. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί ζητούσαν απεριόριστες και “τζάμπα” άδειες».

Τέλος, για το πρόγραμμα κατασκευής των 11 μικροδορυφόρων, ο κ. Παππάς τονίζει πως «θα έχει τεκμαρτά οφέλη και για την επιστήμη αλλά και για την καθημερινότητα των πολιτών σε μια σειρά από τομείς, όπως είναι η ευφυής γεωργία και η ασφάλεια».

Η σταθερότητα στην παρακμή, ο… πρωθυπουργός – έκπληξη και η ευκαιρία της πολιτικής αλλαγής

Η σταθερότητα στην παρακμή, ο… πρωθυπουργός – έκπληξη και η ευκαιρία της πολιτικής αλλαγής

Aν μετά από όσα δεινά έφερε στον τόπο ο Μητσοτάκης καταφέρει να βγει και πρώτος…