Θ. Παπακωνσταντίνου: Η κυβέρνηση και τα μωράκια της μας έχουν φλομώσει στο ψέμα και τη διαστρέβλωση

Με μια ιδιαιτέρως καυστική ανάρτηση, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου απάντησε στην ανακοίνωση της Αστυνομίας σχετικά με την χθεσινή, δολοφονική επίθεση κατά τη διάρκεια συναυλίας του στο ΑΠΘ.

thanasis1

Δεν θα μπορούσε άλλωστε, να κάνει κι αλλιώς, καθώς όπως μας έχει συνηθίσει στην έως τώρα πορεία του, σχεδόν πάντα παίρνει θέση για τα κοινωνικά και τα πολιτικά ζητήματα του τόπου.

Ο τραγουδοποιός με λίγες μόνο ατάκες του, αποδομεί το σκεπτικό της ΕΛ.ΑΣ η οποία επιχείρησε να παρουσιάσει μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα, ρίχνοντας ευθύνες της απρόκλητης επίθεσης των ΜΑΤ στους ίδιους του παρευρισκόμενους στο χώρο του ΑΠΘ.

Ειρωνευόμενος, εξηγεί πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του «αποφάσισαν» να τερματίσουν πρόωρα την συναυλία, ενώ τονίζει πως τα δάκρυα και η αποπνικτική ατμόσφαιρα που προκλήθηκε από τα δακρυγόνα, ήταν απλά «δάκρυα χαρμολύπης» λόγω…συγκίνησης.

Κλείνοντας, κάνει μια αποστροφή στη κυβέρνηση αλλά και την αστυνομία επισημαίνοντας ότι «μας έχουν φλομώσει στο ψέμα και τη διαστρέβλωση» ενώ τους χαρίζει και δύο ευστοχότατες παροιμίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Πριν από λίγο επέστρεψα στο χωριό που μένω και διάβασα την ανακοίνωση της αστυνομίας(σιγά να μη τη γράψω και με κεφαλαίο) για τα χθεσινά γεγονότα στη διάρκεια της συναυλίας μας στο γρασίδι της φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ:
«…ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις, δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές, στο χώρο της συναυλίας».
Ε, ναι! Μας έπιασε όλους ξαφνικά μια ανεξήγητη συγκίνηση, ένα φουλτάκιασμα στο πρόσωπο (από την έξαψη;) και δάκρυα χαρμολύπης. Κάποιος αναφώνησε ότι είδε το Χριστό φαντάρο!
«Στη συνέχεια και κατά την αποχώρηση του πλήθους, μετά από διακοπή της συναυλίας…»
Ε, ναι! Επίσης ανεξήγητα και απροσδόκητα, μόλις τελείωσε η «Ουρά του αλόγου», γύρισα προς τους μουσικούς και τους είπα «ως εδώ, στοπ!». Να φανταστείτε ότι ξαφνιάστηκα και γω ο ίδιος μ’ αυτή μου την ενέργεια. Σε σχετική, έκτακτη συνέλευση του σχήματος πάνω στη σκηνή, οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι πρόκειται για ρωσικό δάχτυλο (συγκεκριμένα, το μεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού) και οι υποψίες πέσαν πάνω μου γιατί, σε ανύποπτο χρόνο, είχα εκμυστηρευτεί σε κάποιον από αυτούς(φτου σου! Ξεφτιλισμένε χαφιέ) ότι μου άρεσε πολύ το βιβλίου του Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι «Σμιλεύοντας το χρόνο».
Και δύο παροιμίες:
-«Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιό και θυγατέρα». Η κυβέρνηση και τα μωράκια της μας έχουν φλομώσει στο ψέμα και τη διαστρέβλωση.
-«Γίνεται το γρούνι μοδίστρα;».Χωρίς σχόλια.
17/9/2022
Θανάσης ο ανεξήγητος»

Ο ίδιος ανήρτησε, νωρίτερα το τραγούδι του «Το σκουλαρίκι», στον λογαριασμό του στο Facebook, για να σχολιάσει, με τον τρόπο του, όσα διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ στους χώρους του ΑΠΘ.

Ο τραγουδοποιός επέλεξε το συγκεκριμένο τραγούδι, καθώς οι στίχοι του κάνουν αναφορά, σε κάποια σημεία τους, σε χρήση βίας από αστυνομικούς.

Τρεις ώρες μετά την ανάρτηση του τραγουδιού, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έκανε και νέα ανάρτηση για τα χτεσινά γεγονότα. Αφορμή η ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ που αρνήθηκε την ρίψη χημικών. Αιχμηρή η απάντηση του τραγουδοποιού ο οποίος έγραψε:

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καιρός έκτακτο δελτίο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας την Παρασκευή και το…

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

Βραζιλία

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», φαινόταν να λέει…