Θ. Μωραϊτης: "Δεν δίνω λευκή επιταγή σε κανέναν Σαμαρά…" (Video)

“Η ψηφος εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση δεν απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα και προβλήματα” τόνισε από το βήμα της Βουλής…

moraitis 7

“Η ψηφος εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση δεν απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα και προβλήματα” τόνισε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης και συνέχισε: “Θα αρκούσε από τον Πρωθυπουργό μία δημόσια δήλωση αν η κυβέρνηση ήθελε απλά να σταματήσει την κουβέντα περί πρόωρων εκλογών την οποία ο ίδιος άνοιξε”.

Επίσης, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω καθώς σε ότι αφορά την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής, έθεσε ως προϋπόθεση για τη θετική ψήφο του στην προεδρική εκλογή, ακόμη και τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή, με αφορμή τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου τον ερχόμενο Φεβρουάριο: “μπορεί η εκλογή Προέδρου να καταστεί μια πολιτική αφετηρία σταθερότητας και αλλαγών αν χρειαστεί ακόμα και μέσω νέων κυβερνητικών λύσεων από την παρούσα βουλή”, δίνοντας με αυτή του την τοποθέτηση και μια διαφορετική διάσταση σε ότι αφορά τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. “Εκεί θα κριθεί τελικά ποιοι σημερινοί αρχάγγελοι της σταθερότητας την υπηρετούν πραγματικά ή αν στόχος τους ήταν πάντα η καρέκλα εις βάρος των εθνικών διακυβευμάτων”, συμπλήρωσε ο κ. Μωραϊτης. 

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αναποτελεσματική κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και για ανεύθυνη αντιπολίτευση. “Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που πέντε χρόνια τώρα υπηρέτησαν τη σταθερότητα με συνέπεια και όχι αλά κάρτ. Τη σταθερότητα την υπονόμευσαν όσοι υποσχέθηκαν τα πάντα στα Ζάππεια, όσοι πετούσαν λαϊκίστικες χειροβομβίδες επιμένοντας για εκλογές το 2012 για να γίνουν Πρωθυπουργοί, όσοι έκλεισαν με τον τρόπο που έκλεισαν την ΕΡΤ, όσοι στήριξαν τους Μπαλτάκους, όσοι έστησαν παραμάγαζα με διάφορες τρόικες του εσωτερικού, όσοι κρατάνε 2 χρόνια τη λίστα Λαγκάρντ και απλά την κοιτάνε, όσοι παθαίνουν αλλεργία σε μεταρρυθμίσεις όπως η Διαύγεια, όσοι δε θέλουν να συγκρουστούν μ’ ένα πελατειακό κράτος το οποίο μας έφτασε εδώ που μας έφτασε και όσοι είναι συνειδητοί θαυμαστές των συντηρητικών πολιτικών που επιβλήθησαν στη χώρα μας, τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο αιτωλοακαρνάνας βουλευτής, Θάνος Μωραΐτης. 

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε χαρακτηριστικά: “Δεν έχω δώσει και δε δίνω καμία καμία λευκή επιταγή σε κανέναν Σαμαρά και δεν πρόκειται να κλείσω το μάτι σε κανέναν Τσίπρα”.

 

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…