Θ. Κουκάκης: «Η ελληνική κυβέρνηση θα πληροφορηθεί θεσμικά τί είναι αυτονόητο και τί όχι»

Την «θεσμική οδό», δηλώνει ότι θα ακολουθήσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Κοιυκάκης, αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησής του μετά και τις σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου, με βάση τις οποίες η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει την ανήξερη.

ypoklopes photo 2

Ο Θ. Κουκάκης με διαδοχικές αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχολίασε τη φράση του Γ. Οικονόμου, σύμφωνα με την οποία επικαλέστηκε την «κοινή λογική», σε απάντηση στο ερώτημα για ποιο λόγο η κυβέρνηση άλλαξε το νομικό πλαίσιο σχετικά με την ενημέρωση της ΑΔΑΕ για τις περιπτώσεις που κάποιος τέθηκε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ:

 

 

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πληροφορηθεί θεσμικά τί είναι αυτονόητο και τί όχι», σημείωσε ο ίδιος και επεσήμανε δε ότι προσβλέπει για αυτό και στην «αρωγή της ΕΣΗΕΑ, των διεθνών ενώσεων Τύπου και των πολιτικών κομμάτων»

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γ. Οικονόμου δήλωσε ότι «όταν δημιουργείται ένας λόγος εθνικής ασφάλειας κάποιος να παρακολουθείται, είναι αυτονόητο ότι αυτό ο κάποιος δεν μπορεί να απευθυνθεί κάπου και να πει “πείτε μου εάν με παρακολουθείτε”. Νομίζω είναι θέμα κοινής λογικής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου.

Αναλυτικά οι αναρτήσεις του Θ. Κουκάκη

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε σήμερα το «ξεκάθαρο» νομικό πλαίσιο που διέπει τις παρακολουθήσεις στη χώρα μας. Απάντησε πως οι αποφάσεις για τις παρακολουθήσεις λαμβάνονται από την επόπτη Εισαγγελέα της ΕΥΠ.

Αλλά όταν ρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση στις 31/3/2022 τροποποίησε το μέχρι εκείνη τη στιγμή «ξεκάθαρο» νομικό πλαίσιο της ΑΑΔΕ (ίσχυε για 27 χρόνια), που μου επέτρεπε να μάθω ότι παρακολουθούμαι, είπε πως απλά έγινε το «αυτονόητο».

Τόνισε σχετικά: «Όταν δημιουργείται ένας λόγος εθνικής ασφάλειας κάποιος να παρακολουθείται είναι αυτονόητο ότι αυτό ο κάποιος δεν μπορεί να απευθυνθεί κάπου και να πει “πείτε μου εάν με παρακολουθείτε”. Νομίζω είναι θέμα κοινής λογικής».

Αυτή είναι η επίσημη απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την παρακολούθησή μου. Η ελληνική κυβέρνηση θα πληροφορηθεί θεσμικά τί είναι αυτονόητο και τί όχι. Προσβλέπω και στην αρωγή της ΕΣΗΕΑ, των διεθνών ενώσεων Τύπου και των πολιτικών κομμάτων για αυτό».

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…