Εκπαιδευτικοί: Αναξιόπιστος και υποκριτής ο Ανδρέας Λοβέρδος

Του Βασίλη Ευθυμίου

2180896 0

Του Βασίλη Ευθυμίου

 

Οι εκπαιδευτικοί εμφανίζονται εξοργισμένοι με τον υπουργό Παιδείας, καθώς όπως τονίζει στο koutipandoras.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ο κ. Λοβέρδος αντί για δηλώσεις θα έπρεπε απο χτες κιόλας να έχει πάρει πρωτοβουλίες για να μην συμβούν τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού με τον ξυλοδαρμό του 14χρονου μαθητή απο άντρες της ομάδας Διασ ή με όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης στη Λαμία, όπου συνελήφθησαν μαθητές με τους γονείς τους και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.    

Η αστυνομοκρατία και τα εισαγγελικά μέτρα που ελήφθησαν εκτάκτως χθες μετά την εντολή της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων, φαίνεται πως αποδίδει…καρπούς, καθώς ήδη περισσότερα από 200 σχολεία πανελλαδικός σταμάτησαν τις καταλήψεις τους. “Πρόκειται για μια απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχόμενου που μας προβληματίζει εδώ και χρόνια καθώς ποινικοποιεί τα πάντα, θεωρώντας αυτοδίκαιο το αδίκημα της κατάληψης και την παρέμβαση στη συνέχεια της αστυνομίας και των εισαγγελέων”, δήλωσε στο koutipandoras.gr ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, προσθέτοντας ακολούθως “οι εισαγγελείς δεν παρεμβαίνουν όμως ούτε ευαισθητοποιούνται όταν τα παιδιά δεν έχουν καθηγητές για όλη τη χρονιά.”   

Την ίδια ώρα ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ο οποίος υποστήριξε σήμερα πως δεν ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη. Μάλιστα, οι δηλώσεις του κ. Λοβέρδου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΟΛΜΕ, με τον κ. Κοτσυφάκη να χαρακτηρίζει αναξιόπιστο και υποκριτή τον υπουργό Παιδείας, δηλώνοντας στο koutipandoras.gr πως “Οι δηλώσεις του κ. Λοβέρδου δεν δείχνουν καμιά αξιοπιστία. Γιατί αν δεν συμφωνείς όντως ότι δεν λύνονται τα ζητήματα με την παρουσία αστυνομικών και εισαγγελέων στα σχολεία παίρνεις πρωτοβουλίες και δεν “νίπτεις τας χείρας σου” όπως κάνει ο υπουργός Παιδείας. Αλλιώς μιλάμε για καθαρή υποκρισία από πλευράς του.”

Πάντως ο κ. Λοβέρδος και σήμερα δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης και του αδιεξόδου στο οποίο οδηγείται η εκπαίδευση, καθώς αναγνώρισε μεν πως οι μαθητές έχουν δίκιο αλλά αναφορικά με το ζήτημα της τράπεζας θεμάτων είπε ότι δε θα γίνουν αλλαγές και υπερασπίστηκε το σύστημα λέγοντας ότι “η τράπεζα θεμάτων προσπαθεί να αναπτύξει το κριτικό πνεύμα” και πως “είναι θέματα που προσαρμόζονται στη διδακτέα ύλη.” 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…