Κορονοϊός: Τετραπλασιασμός στην εγκατάλειψη ζώων

Έρευνα δείχνει ότι οι δήθεν «φιλόζωοι» τελικά πήραν κατοικίδια μόνο για να γεμίσουν τις φωτογραφίες του instagram με κάτι πιο ενδιαφέρον από τους ίδιους

NewsRoom 26/10/2020 | 15:19

Όπως αναφέρει η Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA), τόσο κατά την έναρξη της καραντίνας όσο και με το τέλος του lockdown, τα σκυλάκια, τα γατάκια αλλά και άλλα κατοικίδια ήταν και είναι τα πρώτα θύματα. 

Ειδικά στη Βρετανία, την περίοδο της καραντίνας είχε παρατηρηθεί έκρηξη στις υιοθεσίες κατοικιδίων ζώων, όμως φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες τα πήραν μόνο για «στολίδι» στις φωτογραφίες τους.

Όπως αναφέρει το zoon.gr, σύμφωνα με την RSPCA, με το τέλος της καραντίνας έχει τετραπλασιαστεί – σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι – ο αριθμός των κηδεμόνων που επιστρέφουν τα ζώα που υιοθέτησαν όταν επιβλήθηκε το lockdown.  

«Οι άνθρωποι επέστρεψαν στη δουλειά και ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι αυτό το κουτάβι δεν ταιριάζει πλέον στη ζωή τους», λέει ο Herchran Boal, επιθεωρητής RSPCA στα West Midlands. «Είναι σαν να μην το σκέφτηκαν. Και αυτό είναι πολύ λυπηρό γιατί ένα κατοικίδιο είναι για μια ζωή, δεν είναι μόνο για την περίοδο του lockdown».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την RSPCA και κατά τους πρώτους τρεις μήνες της καραντίνας έλαβε, σχεδόν, 3.500 κλήσεις για εγκαταλελειμμένα ζώα, συμπεριλαμβανομένων 1.509 σκύλων, 1.165 γάτων, 299 μικρών ζώων όπως χάμστερ και ινδικών χοιριδίων και 275 εξωτικών ζώων.

Οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν εγκαταλείψει είτε προφασιζόμενοι οικονομικά προβλήματα είτε λόγω της ανόητης εντύπωσης ότι μπορεί τα ζώα να μεταδίδουν τον νέο κορονοϊό.