«Τέτοιο πράγμα να μη ζήσει κανείς – Εσπασαν τα νεύρα μου, σταμάτα»: Λύγισε στην κάμερα κάτοικος της Ανατ. Αττικής (Video)

Με δάκρυα στα μάτια, κάτοικος της Ανατολικής Αττικής ζητά από τη δημοσιογράφο και τον οπερατέρ να κατεβάσουν την κάμερα. Αφότου ηρέμησε περιέγραψε το πώς απομακρύνθηκαν από δομή άτομα με νοητική υστέρηση.

image 2 2

Απόγνωση και η απελπισία στα πρόσωπα των κατοίκων – Δύσκολη ήταν η νύχτα στα πύρινα μέτωπα της Ανατολικής Αττικής.

Στις φλόγες παραδόθηκαν αρκετά σπίτια τόσο στον Κουβαρά όσο και στο Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, και Καλύβια, προκαλώντας τεράστια καταστροφή. Την ίδια ώρα, κάτοικοι αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κατήγγειλαν έλλειψη εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Οι στιγμές δραματικές, με κάτοικο της περιοχής να ξεσπά σε κλάματα, μιλώντας στην κάμερα. «Παιδιά, τέτοιο πράγμα να μη ζήσει κανείς. Σπάσαν τα νεύρα μου, σταμάτα», είπε με δάκρυα στα μάτια, ζητώντας από τη δημοσιογράφο του Kontra και τον οπερατέρ να μην τον καταγράφουν.

Πέρασε λίγη ώρα και αφότου ηρέμησε περιέγραψε το πώς απομακρύνθηκαν από δομή άτομα με νοητική υστέρηση. «Γύρω στα 45 άτομα ήταν μέσα, βοήθησε και ο Δήμος με ένα σχολικό. Τους πήγαμε σε μέρη που να μην έχει κάπνα. Είναι άτομα με νοητική στέρηση, από 18 χρονών και πάνω. Αν είχαμε φύγει κι εμείς, θα είχε λαμπαδιάσει το σύμπαν όλο εδώ» ανέφερε.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στο 00′ 58”