Τέταρτο συννεφάκι δεξιά

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα των κινδύνων στον πόλεμο κατά της πανδημίας. Και ακολουθεί καλοκαίρι.

5057574 1

Πίστευα εξαρχής, ότι ο κορονοϊός εμφανίστηκε λάθος εποχή για την Ελλάδα. Τι ήθελε ο αφιλότιμος, να σκάσει μύτη Μάρτιο μήνα; Δεν το έβγαλε από το μυαλό του, αυτός που πρωτοείπε «από Μάρτη καλοκαίρι». Ούτε είναι προϊόντα επιστημονικής φαντασίας οι φωτογραφίες που δείχνουν ευλαβείς προσκυνητές να τρώνε πασχαλινό αρνί με μαγιό και σαγιονάρες.

Η κρατική ντιρεκτίβα για εγκλεισμό βρήκε τον Έλληνα σύμμαχο όσο έκανε δροσιά, αλλά αγνοήθηκε επιδεικτικά μόλις ο υδράργυρος χτύπησε τα πρώτα 25άρια. Πλέον, η λέξη «καραντίνα» πρέπει να γράφεται με εισαγωγικά, αφού καταργείται στην πράξη.   Παράλληλα με τους όψιμους μαραθωνοδρόμους και στους τάχα φιλόζωους της «μετακίνησης 6», ξεμύτισαν από το ιερό οι έμποροι της χριστιανικής πίστης, για να δώσουν εκκίνηση στον μήνα που θρέφει τους έντεκα.

Μόλις ακούστηκε η πιστολιά του αφέτη, ο αδάμαστος Έλληνας βγήκε στα χαρακώματα για να καταγγείλει την αντίχριστη κυβέρνηση, φόρεσε το λινό του παντελόνι και έσπευσε στις εκκλησιές, για να φιλήσει το χέρι του παπά και να μεταλάβει από το καθαγιασμένο κουταλάκι.

Η κυβέρνηση έκλεισε πονηρά το μάτι στους δεσποτάδες με τεχνητή αισιοδοξία και πονηρούτσικες προτροπές («στείλτε νούμερο 6 και πηγαίνετε στην εκκλησίτσα»), το ένθεο πλήθος κρέμασε κουδούνια στους άθεους ρουφιάνους που ρουφιανεύουν την ένθεη παρανομία και η θεωρία της «λάθος εποχής» επαληθεύτηκε.

Ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα της πανδημίας είναι η Μεγάλη Εβδομάδα. Και το ιερό καλοκαίρι που την ακολουθεί.

Το έγραφα και σε προηγούμενο σημείωμα. Του Έλληνα μπορείς να του πάρεις το σπίτι, το πορτοφόλι ή ακόμα και την ψυχή, αλλά κάτω τα κουλάδια σου αν τολμήσεις να του αγγίξεις την πίστη ή τον οβελία.

Οι εκατονταετίες της αμορφωσιάς και της αποχαύνωσης γέννησαν έναν λαό θρησκόληπτο στα όρια του παγανισμού, πρόθυμο να ρισκάρει την υγεία των παιδιών του ή των γονιών του, εν ονόματι μίας θείας φώτισης που όλο έρχεται και όλο χάνεται στον δρόμο.

Ο ιερωμένος που φωτογραφήθηκε επί το έργον να τελεί εν κρυφώ και παραβύστω το μυστήριο της μετάληψης σε μία οικογένεια ισχυρίστηκε ότι ενέδωσε στην αφόρητη πίεση που δέχθηκε από τον πατέρα. Υπερασπίστηκε τον εαυτό του στο Facebook και κατόπιν εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο.  

Ο μητροπολίτης στην Κέρκυρα δεν χρειάστηκε να αναζητήσει άλλοθι, αφού τα κατορθώματά του έγιναν μπροστά σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τη «γαλάζια» δήμαρχο της πόλης πρώτο στασίδι πίστα, να προσφέρει την αιγίδα της. Kαι με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Κάποιος τρίτος οργάνωσε λειτουργία σε μία ταράτσα, για μία χούφτα πιστούς που δεν μπορούσαν να ζήσουν χωρίς απολυτίκια και εικόνες. Και υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι αντάρτες του ράσου, πολλοί, αμέτρητοι, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και από τα μάτια των ρουφιάνων.

Προφανώς δεν έχει νόημα να επικαλεστεί κάποιος τους κανόνες της λογικής και της επιστήμης απέναντι σε φανατικούς θρήσκους που πιστεύουν σε μυθικά όντα με έδρα τα σύννεφα.

Δεν εξαντλείται στους πιστούς το πρόβλημα, άσχετα με τη θλίψη που προκαλεί ο διάχυτος ταλιμπανισμός. Κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει, αρκεί να μη φοράει την πίστη του καπέλο στους υπόλοιπους.

Το πρόβλημα είναι η ασυδοσία των παπάδων, εκπροσώπων ενός κράτους εν κράτει που σε κάθε ευκαιρία κάνει επίδειξη δύναμης σε βάρος των κοσμικών. Και παράλληλα, η διαρκής κονσομασιόν της εκλεγμένης κυβέρνησης, η οποία φοβάται τα χαμένα ψηφαλάκια και αρνείται να βάλει φραγμό σε αυτή την αγυρτεία.

«Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παρανομία», ξεσπάθωσαν οι Χαρδαλιάδες. Όσοι μέτρησαν εξαρχής τα κραυγαλέα παράθυρα που αφήνουν ανοιχτά στους ναούς οι εγκύκλιοι και οι οδηγίες της κυβέρνησης αντιμετωπίζουν τις φοβέρες με καγχασμό.

Ποιος θα τον ρίξει στη φυλακή τον παπά που πυροδοτεί την υγειονομική βόμβα και ποιος θα σφραγίσει την εκκλησία; Ο Μητσοτάκης, ο Άδωνις, ο Χρυσοχοϊδης, ο Πέτσας ή η Κεραμέως; Αφού έχουν όλοι τους χρυσό δοντάκι.

Ή μήπως θα τον ανασκολοπίσουν οι λοιποί παπάδες; Πιθανότατα θα του δώσουν και παράσημο, με τελετάρχη τον Βελόπουλο που πιστεύει ότι κηρύχτηκε «πόλεμος ενάντια στον χριστιανισμό».

Την Ελλάδα δεν την κυβερνάει η κάλπη, αλλά το παγκάρι. Ο ιός που έκανε το λάθος να τα βάλει με το Πάσχα των Ελλήνων θα πληρώσει ακριβά το θράσος του και οι κατανυκτικοί εορτασμοί θα προχωρήσουν, με τον έναν ή τον άλλον ή τον παράλλον τρόπο.

Εάν η πανδημία έσκαγε μύτη Οκτώβριο ή Ιανουάριο, μπορεί να της παραχωρούσαμε ζωτικό χώρο για μερικούς μήνες.  Να φάμε τη μαγειρίτσα μας, να κάνουμε τα μπάνια μας, να πάμε τις διακοπές μας και μετά που θα βάλει κρύο, να κλειστούμε στο σπίτι βρε αδερφέ, βρε κορονοϊέ.

Ο ιός θα γελάσει τελευταίος όταν μεταδοθεί από στόμα σε στόμα με το κουτάλι της μετάληψης και με την εικόνα του εσταυρωμένου και με τα λουλούδια του επιτάφιου, αλλά εμείς έχουμε με το μέρος μας τον γενειοφόρο κυριούλη του τρίτου νέφους δεξιά. Οπότε δεν φοβόμαστε ένα ψωρομικρόβιο τόσο δα, δημιούργημα του Σόρος.

Στο κάτω κάτω, μπορεί να ήταν έργο Θεού η πανδημία, αφού ματαίωσε το ετήσιο δείπνο με τα κοψίδια, που οργανώνουν αντίχριστοι τη Μεγάλη Παρασκευή. Τι έχουν να πουν για αυτό οι άθεοι, εεεε; 

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.