Newsroom

Newsroom

Τέταρτη μέρα καταστροφής στην «προστατευόμενη» Δαδιά

Μεγάλη η καταστροφή από την πυρκαγιά που καίει για 4η ημέρα το Δάσος της Δαδιάς.

FYaVkFiWAAER1XN
Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στο Σουφλί του Έβρου, ενώ με σφιγμένη καρδιά παρακολουθεί η χώρα για τέταρτο 24ωρο την περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή που συντελείται στο πολύτιμο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου, στη μεγαλύτερη περιοχή «Natura 2000» της χώρας μας

Ολονύχτια μάχη δόθηκε μ τις φλόγες, που καίνε δυσπρσιτο σημείο και παρά το ότι πραγματοποιούνται αντιπυρικές ζώνες από εθελοντές και στρατό, οι επίγειες δυνάμεις είναι πολύ δύσκολο να επιχειρήσουν.

Έτσι με το πρώτο φως της ημέρας, έπεσαν στη μάχη τα εναέρια, με στόχο τον περιορισμό του μετώπου που κινείται ακόμη ανεξέλεγκτα στο ιστορικό πευκοδάσος.

Παράλληλα συνεχίζονται και σήμερα οι πρσπάθειες της Περιφέρειας, του Στρατού και των υλοτόμων να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στη Δαδιά η ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού στη Δαδιά στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης αλλά και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Χθες το βράδυ οι κάτοικοι της Δαδιάς Έβρου βίωσαν τον εφιάλτη καθώς οι φλόγες έφτασαν χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην άκρη του οικισμού, με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας να δίνουν εντολή, μέσω μηνύματος από το 112, για προληπτική εκκένωση προς Γιαννούλη και Σουφλί

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του χωριού Δαδιά για να εκκενώσουν την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε τώρα στη Δαδιά εκκενώστε τώρα προς Γιαννούλη-Σουφλί. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας:https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».

 

O Στυλιανίδης επισκέπτεται την περιοχή 4 μέρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς

Κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον Χρήστο Στυλιανίδη έφτασε στην περιοχή της Δαδιάς Έβρου προκειμένου να γίνει εκτίμηση της κατάστασης με τη φωτιά που καίει εδώ και τέσσερις μέρες και για τον καλύτερο συντονισμό με τους τοπικούς φορείς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι το δάσος της Δαδιάς είναι μεγάλο σύμβολο για το περιβάλλον για όλη την Ευρώπη, ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συντονισμού και συστάθηκε επιχειρησιακή ομάδα, ενώ μοίρασε τις συνήθεις πια ευχαριστίες χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα σε πυροσβέστες, εθελοντές και τοπική αυτοδιοίκηση και αναχώρησε, όπως είπε, ώστε το κλιμάκιο να δει την κατάσταση επί του πεδίου.

Αυτή την ώρα υπάρχουν ενεργά μέτωπα κυρίως στο νοτιοδυτικό τμήμα και κίνδυνος επέκτασης περαιτέρω νοτιοδυτικά και δυτικά προς την Α1 Ζώνη. Το Βόρειο τμήμα έχει και εκεί ενεργό μέτωπο, σε απόσταση ασφάλειας από τον οικισμό Δαδιά. Για αυτό και αποφασίστηκε οι προσπάθειες να επικεντρωθούν σε αυτές τις περιοχές με έμφαση στην διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»