Τεταμένη η κατάσταση στη Μυτιλήνη-Ποδοπατήθηκαν γυναίκες και παιδιά

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου από το μεσημέρι της Τρίτης διαδηλώνουν περίπου 300 Αφγανοί αιτούντες άσυλο κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα προς τους κατοίκους του νησιού, «Συγνώμη άνθρωποι της Λέσβου»

moria

Δεύτερη ημέρα με διαμαρτυρίες προσφύγων – μεταναστών στην πόλη της Μυτιλήνης.  Λίγο μετά τις 11 το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται αιτούντες άσυλο από το Αφγανιστάν στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης . Αξίζει να τονιστεί ότι δεν είχε προηγηθεί κάποια πορεία όπως είχε συμβεί την προηγούμενη ημέρα.  Αμέσως μετά στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου έφθασαν δυνάμεις των ΜΑΤ όπου έκαναν  κλοιό γύρω από τους μετανάστες. 

Παράλληλα στο χώρο του πεζοδρομίου απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο συγκεντρώθηκαν σταδιακά δεκάδες μετανάστες που η Αστυνομία δεν τους επέτρεπε  να κατεβούν στο δρόμο ή να ενωθούν με το μπλοκ των μεταναστών στο γρασίδι του Δημοτικού Θεάτρου.  Συνολικά και στους δύο χώρους είχαν συγκεντρωθεί γύρω στα 300 άτομα κυρίως από το Αφγανιστάν.

Κι ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα η Αστυνομία με μια αιφνιδιαστική ενέργεια διέκοψε την κυκλοφορία και στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου έφθασαν άλλες δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Τότε και για άγνωστους λόγους άρχισαν τα επεισόδια και αυτό παρά το ότι οι Αφγανοί διαδηλωτές φώναζαν στα αγγλικά «Συγνώμη άνθρωποι της Λέσβου», ξεκίνησε η βίαιη απώθηση των προσφύγων – μεταναστών προς την προκυμαία.

 

 Πολλές γυναίκες και παιδιά ποδοπατήθηκαν, ενώ ακολούθησε σκηνικό με φωνές και ένταση, ενώ ασθενοφόρο κλήθηκε να παραλάβει γυναίκα που ήταν χωρίς τις αισθήσεις της.

Η βίαια απώθηση από το Δημοτικό Θέατρο συνεχίστηκε μέχρι και τα σοκάκια της πόλης  

Όπως αναφέρει το lesvonews, η στάση της Αστυνομίας προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς χθες που υπήρχε κλείσιμο του δρόμου για 4 ώρες δεν επέλεξε την βίαιη απώθηση και την επέλεξε σήμερα που η διαμαρτυρία ήταν στο πεζοδρόμιο!  Προφανώς για παραδειγματισμό;

Δυστυχώς ο τρόπος που έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση το μεταναστευτικό μέχρι τώρα έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Και σήμερα έβαλε τις βάσεις για μεγαλύτερη ένταση!

Παράσταση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας

Νωρίς το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι της Μόριας πραγματοποίησαν  παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, διεκδικώντας επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί στο χωριό τους η γειτνίαση με τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Οι κάτοικοι της Μόριας ζητούν τη μόνιμη αστυνόμευση του χωριού με τους 1.200 κατοίκους, που ζουν δίπλα σε μια πόλη σχεδόν 20.0000 κατοίκων -αιτούντων άσυλο. Επίσης, ζητούν από τις τοπικές αρχές να υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Έξαρση του Εθνικισμού στα social

Και ενώ η κατάσταση στην Μυτιλήνη είναι εκρηκτική, στα social media οι εθνικιστές έκαναν την εμφάνιση τους καλώντας μάλιστα σε πόλεμο εναντίον των προσφύγων και μεταναστών, όλους τους πολίτες του νησιού 

Ενδεικτικό του μίσους και της ακροδεξιάς ρητορικής των εθνικιστών χρηστών είναι ότι για όλη την κατάσταση θεωρούν υπεύθυνους τους πρόσφυγες και όχι την κυβέρνηση που έχει οδηγήσει σε τέλμα το προσφυγικό με τις λανθασμένες πολιτικές της. 

(Φωτό-Βίντεο Lesvosnews)
 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ