Newsroom

Newsroom

Τετ α τετ Αναστασιάδη-Έρογλου για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Την πρώτη απευθείας συνάντησή τους μετά την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο, θα έχουν σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος…

anastasiadis eroglu

Την πρώτη απευθείας συνάντησή τους μετά την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο, θα έχουν σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Η ατζέντα της σημερινής συνάντησης θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων και την εξέταση τυχόν προβλημάτων που διαπιστώνονται στη διαδικασία. Περαιτέρω, θα συζητηθούν και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) καθώς και το θέμα της λειτουργίας των τεχνικών επιτροπών.

Ο Κύπριος πρόεδρος αναμένεται να θέσει και πάλι το ζήτημα της επιστροφής της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, για το οποίο οι δύο πλευρές είχαν φθάσει κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, όμως αυτή δεν προχώρησε, καθώς η τουρκοκυπριακή πλευρά ζήτησε να μη συμμετέχουν Ελληνοκύπριοι στην ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα έμπαινε στην κλειστή πόλη.

Εν τω μεταξύ, οι συνομιλητές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέτ Οζερσάι θα μεταβούν χωριστά στο Λονδίνο για συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Ευρώπης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος εποπτεύει το χαρτοφυλάκιο του Κυπριακού στο Foreign Office. Ο κ. Οζερσάι θα βρίσκεται στο Λονδίνο στις 9 Ιουνίου και ο κ. Μαυρογιάννης θα είναι εκεί στις 12 του μήνα.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους