Newsroom

Newsroom

Τέσσερις συλλήψεις σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε Ταύρο και Βύρωνα

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η Αντιτρομοκρατική ύστερα από κατ’ οίκον έρευνες, παρουσία εισαγγελέα, σε Ταύρο…

elas

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η Αντιτρομοκρατική ύστερα από κατ’ οίκον έρευνες, παρουσία εισαγγελέα, σε Ταύρο και Βύρωνα. Τα στοιχεία των συλληφθέντων ταυτοποιήθηκαν. Εις βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης από τον Ε’ Ανακριτή Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ, εις βάρος των τεσσάρων εκκρεμούν εντάλματα από τον Ε’ Ανακριτή Θεσσαλονίκης για συμμετοχή σε επίθεση με εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό σε κτίριο της ΔΕΗ στις 13 Οκτωβρίου του 2010. Για την υπόθεση εκείνη είχε συλληφθεί ένας 19χρονος, ο οποίος είχε προφυλακιστεί, ενώ την επόμενη ημέρα είχαν εκδοθεί εντάλματα για άλλους τέσσερις.

Στις κατ΄οίκον έρευνες που έγιναν στο Βύρωνα και στον Ταύρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, μία γεμιστήρα των 10 φυσιγγίων, τρεις φορητοί υπολογιστές, πέντε USB, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, μονωτικές ταινίες, χειρόγραφες σημειώσεις, κινητά τηλέφωνα, κλειδιά, εργαλεία, κ.ά.

Όλα τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν οι συλληφθέντες έχουν σχέση με τη δράση συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης.
http://www.enet.gr