Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό στη Σταμάτα

Σε έκτακτη κοινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που έκανε πριν από λίγο μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για την πυρκαγιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις 11:30, στην περιοχή Σταμάτα Αττικής.

NewsRoom 27/07/2021 | 21:41

Παράλλαλα, ο Ν. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε πως η εικόνα από το πύρινο μέτωπο σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο είναι βελτιωμένη και η φωτιά δείχνει σε ύφεση, ενώ υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες. Επίσης, έκανε γνωστό ότι έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή με το ρωσικό αεροσκάφος Beriev να κάνει τη διαφορά.


Πολύ σύντομα τα συμπεράσματα για τα αίτια της πυρκαγιάς, λέει ο Χρυσοχοΐδης

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως ήταν άμεση η παρέμβασή όλων των δυνάμεων -επιχειρησιακών και πολιτικών- για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή του Διόνυσου - Σταμάτας.


Όπως είπε ο υπουργός, "ήμασταν όλοι εδώ… Ήταν μία δύσκολη πυρκαγιά που μεταφερόταν από περιοχή σε περιοχή με τον αέρα με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και να δημιουργούνται καινούργια μέτωπα".

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ακόμα ότι οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς και σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα.

"Είμαστε όλοι εδώ και θα προστατεύσουμε με απόλυτη προσήλωση το περιβάλλον, τα δάση και τους οικισμούς και φυσικά ανθρώπινες ζωές", επισήμανε ο υπουργός και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών.