Newsroom

Newsroom

Τέσσερις οι νεκροί των βρετανικών ταραχών

Ενας ακόμη άνθρωπος έχασε την ζωή του από τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Λονδίνο, ανεβάζοντας στους τέσσερις τον αριθμό…

Ενας ακόμη άνθρωπος έχασε την ζωή του από τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Λονδίνο, ανεβάζοντας στους τέσσερις τον αριθμό των νεκρών. Συνελήφθη 22χρονος ύποπτος για την δολοφονία
Πρόκειται για 68 χρονο άντρα, τον Ρίτσαρντ Μάνινγκτον Μπόους, ο οποίος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από φλεγόμενο σημείο του δυτικού Λονδίνου, όπου εξελίσσονταν οι πρωτοφανείς διαδηλώσεις.
Ο άτυχος άντρας, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, όπως αναφέρει και το BBC, υπέφερε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και από τη Δευτέρα το βράδυ είχε πέσει σε κώμα, μέχρι που κατέληξε.
Η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και έχει δώσει τη φωτογραφία υπόπτου.
“Ηταν ένα βάρβαρο περιστατικό που οδήγησε σε μία παράλογη δολοφονία ενός αθώου ανθρώπου”, δήλωσε ο επιθεωρητής ΜακΦάρλεϊν.
“Χρειάζομαι ακόμη την βοήθεια των ανθρώπων που πιθανώς να είδαν την επίθεση στον Ρίτσαρτν και να μπορούν να δώσουν πληροφορίες ή εικόνες που να κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι πληροφορίες αυτές θα είναι ζωτικής σημασίας για την σύλληψη του δράστη”, πρόσθεσε.
Ενας μάρτυρας με το όνομα Τζιμ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων με είδη κομμωτικής στο Ιλινγκ, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στον 68χρονο άνδρα, την ώρα που προσπαθούσε να σβήσει μία φωτιά που είχε εκδηλωθεί σε κάδο απορριμμάτων δίπλα σε σούπερ μάρκετ, κοντά στο εμπορικό κέντρο Arcadia.
“Πήγα να ελέγξω εάν ήταν εντάξει το άλλο μου κατάστημα στην Spring Bridge και τον είδα στο έδαφος”, πρόσθεσε ο 40χρονος Τζιμ.
Ο ΜακΦάρλεϊν υπογράμμισε ότι η εξέταση το υλικό του κλειστού κυκλώματος έδωσε στην αστυνομία έναν “δυνατό ύποπτο”. Ενας 22χρονος συνελήφθη από την αστυνομία ως ύποπτος για την δολοφονία του 68χρονου.
Περισσότερες από 1.000 συλλήψεις
Ξεπέρασαν τις χίλιες οι συλλήψεις για τα θλιβερά επεισόδια των τελευταίων ημερών στο Λονδίνο και άλλες αγγλικές πόλεις.
Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία, μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί 1.047 άτομα σε σχέση με τα επεισόδια, ενώ κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος 584 συλληφθέντων.
http://www.ethnos.gr