Τέσσερις οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν ο δήμος Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη και περιοχές του νομού Μεσσηνίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, σύμφωνα με αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες αναρτήθηκαν το απόγευμα στη «Διαύγεια».

57d030831dc524164e8b478d

Τέσσερις νεκροί, καθώς και μία αγνοούμενη στην Επανομή Θεσσαλονίκης, είναι ο τραγικός απολογισμός της θεομηνίας που έπληξε από χτες την χώρα.

Τα θύματα της κακοκαιρίας αυξήθηκαν τις τελευταίες ώρες καθώς στα 3 άτομα που έχασαν τη ζωής τους στη Μεσσηνία προστέθηκε ακόμη ένα από τη Λακωνία.

Ειδικότερα, μια 63χρονη γυναίκα με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της σε χωριό της Καλαμάτας λόγω του κύματος κακοκαιρίας που σαρώνει την Πελοπόννησο. Αυτό επιβεβαιώσε και ο Δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Πήδημα, με την άτυχη γυναίκα να εγκλωβίζεται στο πλημμυρισμένο ημιυπόγειο διαμέρισμα στο οποίο ζούσε. Η πρόσβαση στο σημείο δεν ήταν δυνατή, καθώς το χωριό αυτό είναι ένα από τα οκτώ συνολικά χωριά που έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε μέσω Twitter στις 9.20 το πρωί ότι η γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας επιβεβαίωσε λίγο αργότερα έναν ακόμα θάνατο ατόμου με κινητικά προβλήματα. Πρόκειται για έναν 90χρονο από την Θουρία, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του, το οποίο όμως δεν έχει πλημμυρίσει και εκτιμάται ότι πιθανότατα πέθανε από άλλη αιτία.

Νεκρή είναι ακόμα μία 80χρονη γυναίκα στην πόλη της Καλαμάτας, που βρέθηκε μέσα σε πλημμυρισμένο υπόγειο.

Στους νεκρούς προστέθηκε και ένας τέταρτος άνδρας. Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας. Πρόκειται για ηλικιωμένο που παρασύρθηκε και πνίγηκε σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του.




Αγνοούμενη γυναίκα στη Μηχανιώνα

Μία 60χρονη γυναίκα αγνοείται στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν χαθεί από το πρωί τα ίχνη της. Το αυτοκίνητο της γυναίκας βρέθηκε σε βενζινάδικο με τα αλάρμ αναμμένα, αλλά η ίδια παραμένει άφαντη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγός της ενημέρωσε τηλεφωνικά το πρωί το Α.Τ. Μηχανιώνας ότι αγνοείται η τύχη της. Κατά τον ίδιο, τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν χθες το βράδυ, όταν η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της.

Ο ίδιος φαίνεται να τη συμβούλευσε να σταθμεύσει το όχημα και να το εγκαταλείψει. Έκτοτε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία μαζί της. Γύρω στις 5 τα ξημερώματα βρέθηκε το αυτοκίνητο αλλά η γυναίκα δεν βρισκόταν στο εσωτερικό του Ι.Χ..



Στη Μεσσηνία Τόσκας και Σπίρτζης

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης σπεύδουν στην περιοχή με ελικόπτερο.

Πέραν των δύο υπουργών, στη Μεσσηνία μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Τόσο ο κ. Τόσκας όσο και ο κ. Καπάκης θα έχουν συναντήσεις με δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, για την εκτίμηση των ζημιών και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα.



Εικόνες «βιβλικής καταστροφής»

Για «βιβλική καταστροφή» από την κακοκαιρία στον δήμο Θερμαϊκού έκανε λόγο ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης. Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και ξεριζώθηκαν δέντρα σε Αγία Τριάδα, Επανομή και Μηχανιώνα.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την Στούπα Μεσσηνίας, όπου η κακοκαιρία δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν και πολύωρες διακοπές ρεύματος στην περιοχή με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια της ΕΥΑΘ και να βγουν τα λύματα στους δρόμους προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, η Πυροσβεστική δέχθηκε 1.000 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Δείτε φωτογραφίες:
























Νέο κύμα κακοκαιρίας από τα χαράματα της Πέμπτης

Εκ νέου επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες θα υπάρξει από τα χαράματα της Πέμπτης.

Ειδικότερα, ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, τόνισε πως θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες από τα χαράματα της Πέμπτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ τονίζει ότι έπεσε μεγάλη ποσότητα νερού σε λίγες ώρες – υπολογίζεται πάνω από 100 χιλιοστά στην Καλαμάτα για 6-12 ώρες – και είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα, που σε συνδυασμό με την ύπαρξη καμένων περιοχών και παρεμβάσεων ή παραλείψεων του ανθρώπινου παράγοντα δημιούργησαν τα προβλήματα.

Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Λάλο «Στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, όπου επλήγησαν κυρίως οι περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε ένας μέρος της Θεσσαλίας θα συνεχιστούν τα φαινόμενα όλη μέρα με μικρή ύφεση το βράδυ».

Αναλυτικά, «αυτές τις ώρες έχουν μετατοπιστεί οι καταιγίδες στην περιοχή της Λακωνίας, και του Αργολικού Κόλπου. Υπάρχει ύφεση στις δυτικές περιοχές ακόμη και στην Καλαμάτα που είχε σοβαρά προβλήματα. Η ύφεση θα διαρκέσει έως το βράδυ απόψε και θα ξαναρχίσει χαράματα να επιδεινώνεται ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα» εξηγεί ο κ. Λάλος και συμπληρώνει: « Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σχεδόν όλη μέρα αύριο σε μια ζώνη από το Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια Πελοπόνησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην Αττική αύριο θα σημειωθούν κάποιες βροχές και καταιγίδες αλλά φαίνεται ότι η περιοχή δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα».











Το νερό έπνιξε ολόκληρο λεωφορείο – Επιβάτες ανέβηκαν στην οροφή για να γλιτώσουν

Στην οροφή του αστικού λεωφορείου του ΟΑΣΘ στα Κουφάλια αναγκάστηκαν να ανεβούν επιβάτες εξαιτίας των πλημμυρών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το e-koufalia.gr, όταν το λεωφορείο του ΟΑΣΘ βγήκε λίγο πριν τις 11 το πρωί από τα Κουφάλια με κατεύθυνση προς Χαλκηδόνα, βρέθηκε μέσα στη μέση μιας «λίμνης» που είχε σχηματιστεί από την πολύωρη και έντονη βροχή.

Αποτέλεσμα ήταν οι επιβάτες έντρομοι να ανέβουν μέχρι και στην οροφή του λεωφορείου προκειμένου από εκεί να τους απεγκλωβίσουν μηχανήματα του Δήμου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο:




«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…