Τέσσερις νεοναζί – πρώην βουλευτές της Χ.Α. ζητούν αποφυλάκιση

Οι πρώην βουλευτές Ηλιόπουλος, Μίχος, Μπαρμπαρούσης και Αρβανίτης, έχουν υποβάλει αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες θα εκδικαστούν αύριο από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Τέσσερα μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας, οι πρώην βουλευτές Ηλιόπουλος, Μίχος, Μπαρμπαρούσης και Αρβανίτης, έχουν υποβάλει αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες θα εκδικαστούν αύριο από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Έχουν καταδικαστεί σε ποινές 7 χρόνων κάθειρξης ο Ηλιόπουλος, 5 χρόνων ο Μίχος, 6 χρόνων ο Μπαρμπαρούσης και 5 χρόνων ο Αρβανίτης.

Ο Μίχος έχει καταδικαστεί και σε φυλάκιση 2 χρόνων και 2.000 ευρώ πρόστιμο για απλή οπλοκατοχή. Η κατηγορία είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και επειδή η παράνομη οπλοκατοχή διαπιστώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2013, στα τέλη Σεπτέμβρη του 2021 παραγράφεται.

Υπάρχουν πολλοί χρυσαυγίτες που τους επιβλήθηκαν ποινές πλημμεληματικού χαρακτήρα, οι οποίες θα παραγραφούν. Σημειώνουμε ιδιαίτερα αυτούς που καταδικάστηκαν για την εγκληματική επίθεση στα στελέχη και μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Θα απαλλαγούν λόγω παραγραφής, χάρη στην προκλητική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας (κακουργηματικού χαρακτήρα) σε κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ηλιόπουλος

Είναι στην ουσία η τρίτη αίτηση που υποβάλλει. Η πρώτη είχε απορριφθεί. Υπέβαλε δεύτερη αίτηση που θα εκδικαζόταν στις 2 Ιούλη. Στη συνεδρίαση υπέβαλε αίτημα αναβολής λόγω κωλύματος δικηγόρου. Το γεγονός αυτό, όπως είχαμε σχολιάσει, προκάλεσε αίσθηση, γιατί ένας καταδικασθείς υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό, ισχυριζόμενος –μεταξύ των άλλων- ότι η παραπέρα παραμονή του στη φυλακή θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις, οικονομικές και στην υγεία του!

Οταν εκδικάστηκε η πρώτη αίτησή του, ο Ηλιόπουλος και οι μάρτυρές του πρόβαλαν τον ψευδή ισχυρισμό ότι αυτός δεν ασχολείται με την πολιτική και δεν έχει ενταχθεί σε άλλο κόμμα, ενώ είχε ενταχθεί στο νεοναζιστικό μόρφωμα ΕΛΑΣΥΝ του Λαγού. Η δε η σύζυγός του Μ. Μαργέτη ήταν από την πρώτη στιγμή και εξακολουθεί να είναι διαπιστευμένη βοηθός (έτσι τιτλοφορούνται οι συνεργάτες των ευρωβουλευτών) του Λαγού, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ηλιόπουλος κατά την ίδρυση της ΕΛΑΣΥΝ με τον Λαγό και τον πατριάρχη του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού Κ. Πλεύρη.

Σε δημοσίευμά μας στις 30 Μάη, με τίτλο: Να απορριφθεί ομόφωνα η αίτηση αποφυλάκισης του νεοναζιστή Ηλιόπουλου, παρουσιάσαμε πληθώρα στοιχείων για την πληθωρική ηγετική δράση του Μίχου στο νεοναζιστικό μόρφωμα του Λαγού. Επίσης ο Μαργέτης, πεθερός του Μίχου, είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισής του στην εκδίκαση της πρώτης αίτησης αποφυλάκισης και του είχε πλέξει το εγκώμιο ως ανθρώπου που δήθεν δεν ασχολείται με την πολιτική. Αρκεί να σημειωθεί ότι και ο Μαργέτης έχει ενταχθεί στην ΕΛΑΣΥΝ! Μιλάμε για… οικογενειακή ένταξη, δηλαδή.

Μπαρμπαρούσης

Και γι’ αυτόν είναι η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης. Η πρώτη εκδικάστηκε στις 19 Απρίλη του 2021 και απορρίφθηκε ομόφωνα. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ως… φτωχός αγρότης που πληρώνει στην πρώην σύζυγό του διατροφή 1.500 ευρώ το μήνα, ενώ πρέπει και να κουράρει τον άρρωστο πατέρα του.

Στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, που καταδίκασε την ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση και τον ίδιο σε έξι χρόνια κάθειρξη για ένταξη σ’ αυτήν, ο Μπαρμπαρούσης είχε ισχυριστεί ότι πληρώνει για διατροφή 2.000 ευρώ το μήνα και επιπλέον ότι ο πατέρας του είναι άρρωστος. Το δικαστήριο όμως απέρριψε το αίτημά του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή του και τον έστειλε στη φυλακή.

Ο Μπαρμπαρούσης αποχώρησε από το νεοναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ, αλλά εντάχθηκε στο νεοναζιστικό μόρφωμα του Κασιδιάρη. Οσο για τον ισχυρισμό του ότι πληρώνει διατροφή, που πότε την ανεβάζει στα 2.000 ευρώ και πότε την κατεβάζει στα 1.500, το ποσό είναι εντελώς αναντίστοιχο με το εισόδημα ενός φτωχού αγρότη με μερικές εκατοντάδες πρόβατα. Αν αληθεύει ο ισχυρισμός του για τη διατροφή, πρέπει να έχει εισοδήματα από άλλες πηγές που δεν τολμά να τις κατονομάσει.

Μίχος

Για τον Μίχο αυτή είναι η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης. Καθυστέρησε κάπως, προφανώς γιατί ο ίδιος και ο συνήγορός του ήθελαν να διαπιστώσουν ποια θα είναι η τύχη των αιτήσεων των άλλων καταδικασθέντων για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ. Μας είχε κάνει εντύπωση, γιατί ο συνήγορός του είχε παρευρεθεί σε δύο συνεδριάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών και όταν τον ρωτήσαμε για την παρουσία του στο ακροατήριο, μας απάντησε ότι θέλει να αποκτήσει μια εμπειρία προτού υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης του πελάτη του.

Το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε αναγνωρίσει στον Μίχο το ελαφρυντικό της… ειλικρινούς μεταμέλειας (καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη), όμως απέρριψε το αίτημα να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή του.

Στις 8 Αυγούστου του 2013, 35 μέρες πριν από την εγκληματική επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα σε βάρος μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οργανώθηκε στη Ζώνη του Περάματος προπαρασκευαστική συνάντηση των βουλευτών Λαγού, Παναγιώταρου και Μίχου μαζί με μέλη των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ.

O Μίχος συμμετείχε στην επίθεση των χρυσαυγιτών στο Στέκι «Συνεργείο» της Ηλιούπολης, που είχε οργανωθεί από την Κεντρική Διοίκηση της ΧΑ, δηλαδή και τον Μιχαλολιάκο. Γι’ αυτή τη συμμετοχή καταδικάστηκε στις 18 Γενάρη του 2021 από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για συνέργεια σε επτά μήνες φυλάκιση.

Ηταν και στον Μελιγαλά ο Μίχος, όπως και ο Μπούκουρας, για να τραμπουκίσουν και να εκδιώξουν τους ακροδεξιούς οπαδούς του Σαμαρά. Δείτε το βίντεο από το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Καρούνη «Χρυσή Αυγή: προσωπική υπόθεση». Ο Μπούκουρας δίπλα στον Παναγιώταρο σε ρόλο αρχηγού των ταγμάτων εφόδου. Ο Μίχος μαζί με τον Παναγιώταρο αρπάζουν το μικρόφωνο από τους άλλους ακροδεξιούς κι αρχίζουν το «πατιρντί». Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος, Μπούκουρας είναι οι κουμανταδόροι. Στις γραμμές των ταγμάτων εφόδου ο Ρουπακιάς και ο Καζαντζόγλου.

Αρβανίτης

Από το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια κάθειρξης για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ, ενώ είχε γίνει δεκτό το αίτημά του να έχει η έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα, με την καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ. Ενώ η εγγύηση δεν κατατέθηκε, ο δικαστικός και ο αστυνομικός μηχανισμός έκαναν τα στραβά μάτια και τον άφησαν να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι τις 15 Ιούλη, έχοντας επιπορόσθετα ενταχθεί στο νεοναζιστικό μόρφωμα του Κασιδιάρη.

Αύριο, Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών πρέπει ομόφωνα να απορρίψει τις αιτήσεις αποφυλάκισης των τριών νεοναζιστών, ανεξάρτητα από τον επιβληθέντα χρόνο κάθειρξης στον καθένα και το χρόνο που εξέτισαν στις φυλακές, και να υποχρεώσει τον Αρβανίτη να καταβάλει άμεσα την εγγύηση των 20.000 ευρώ.

Πηγή: kontra

Ψήφισμα ΠΟΕΣΥ: «Κατάπτυστη η αγωγή της Ενωσης Αποστράτων κατά του Νίκου Μπογιόπουλου»

Ψήφισμα ΠΟΕΣΥ: «Κατάπτυστη η αγωγή της Ενωσης Αποστράτων κατά του Νίκου Μπογιόπουλου»

Το ψήφισμά του Συνεδρίου καταγγέλλει τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εποπτεύει…