Τέσσερις άστεγοι νεκροί στη Νέα Υόρκη από επίθεση με μεταλλικό σωλήνα

Θρίλερ στη Νέα Υόρκη με νεκρούς τέσσερις άστεγους και έναν πέμπτο σοβαρά τραυματισμένο στο Μανχάταν. Δράστης ένας 24χρονος άνδρας άστεγος και ο ίδιος

 

cover
NewsRoom 05/10/2019 | 23:36

Τέσσερις άστεγοι πολίτες της Νέας Υόρκης έχασαν τη ζωή τους και ένα ακόμη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από την επίθεση με σιδερένιο σωλήνα που δέχτηκαν από επίσης άστεγο άνδρα. Δράστης είναι ένας 24χρονος, ο οποίος συνελήφθη με το όργανο του εγκλήματος στα χέρια, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα κίνητρά του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομία στο Μανχάταν, Μάικλ Μπαλντασάνο, πιθανολογείται ότι πρόκειται για «τυχαίες επιθέσεις», καθώς τα θύματα δεν έχουν κάποιο κοινό φυλετικό, ηλικιακό ή άλλο χαρακτηριστικό.

Ο φερόμενος ως δράστης επιτέθηκε σε αστέγους που κοιμούνταν στις εισόδους κτιρίων και παρόδους κεντρικών δρόμων στην Τσάινα Τάουν του Μανχάταν, που ενώ σφύζει από ζωή στη διάρκεια της ημέρας, τις νύχτες αδειάζει από κόσμο.

Η αστυνομία ενημερώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, ενώ ήταν σε εξέλιξη μία από τις επιθέσεις και οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά έναν νεκρό, στη συνέχεια έναν άνδρα με θανάσιμα τραύματα στο κεφάλι και λίγο αργότερα τα άλλα θύματα των επιθέσεων στους γύρω δρόμους.

Ο μοναδικός επιζών των επιθέσεων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και η αστυνομία προτίθεται να του πάρει κατάθεση όταν θα είναι σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Στη Νέα Υόρκη ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ την τελευταία δεκαετία. Θεωρούνται μία από τις πλέον ευάλωτες κατηγορίες πολιτών και τα τελευταία πέντε χρόνια, δολοφονούνται επτά άτομα ετησίως.