Τεσσεράμισι χρόνια σε… χειμερία νάρκη

Ο Βενιζέλος είναι ο νόμος που ο Σύριζα δεν κατήργησε. Είναι το Σύνταγμα της χώρας, που την έχει κάνει δυσκίνητη και ανυπόφορη.

bear 3663438 1920

Τεσσεράμισι χρόνια είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να βάλει χέρι στους νόμους και στο σύνταγμα και δεν του καθόταν καλά. Τώρα, με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, βγήκε από τη χειμερία νάρκη και προσδοκά την επαναφορά του συστήματος, που γνωρίζει πολύ καλά. Όσοι έλεγαν ότι θα πάει στη ΝΔ είχαν κάνει τεράστιο λάθος. Η ΝΔ τον είχε πάντα. Τον είχε από την εποχή του Κώστα Σημίτη. Ήταν αυτός, που ενέπνεε πολλά στελέχη που πολεμούσαν τον Κώστα Καραμανλή. Ήταν αυτός, που με τις πράξεις και τους λόγους του ενστάλαζε σε πολλούς την ιδέα μιας «ζωής χαρισάμενης». Μιας ζωής, που οι «έξυπνοι» τρώνε με χρυσά κουτάλια εις βάρος της κοινωνίας. Μιας ζωής, που κανένας δεν μπορεί να τους αγγίξει. Ακόμη και στην κοινωνία ήταν διάχυτο αυτό. Ο κόσμος έλεγε… «αυτούς δεν μπορεί να τους αγγίξει κανείς, ούτε ο νόμος, ούτε η δικαιοσύνη, ούτε ο Θεός ο ίδιος». Η ατιμωρησία είναι συνώνυμο του Βενιζέλου.  

Δεν πρόλαβαν να θάψουν το νεκρό, να νεκραναστήσουν το σύστημά τους και ο Βενιζέλος έσπευσε να δηλώσει, ότι ο Σύριζα δεν έχει την τυπική αρμοδιότητα να κάνει αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Το γεγονός ότι υποδεικνύει ο Βενιζέλος, τι δεν πρέπει να γίνει ερήμην του αποδεικνύει μια τρομακτική ορμή επιβολής και κυριαρχίας ενός τερατόμορφου συστήματος, το οποίο θέλει τη δικαιοσύνη υποταγμένη και τους δικαστές υποχείριά του. Η ευθύνη που φέρει ο Σύριζα είναι η χαλαρή αντιμετώπιση και η απουσία ουσιαστικής κριτικής σε ένα σύστημα, που καλλιεργούσε και προστάτευε τη διαφθορά και διεύρυνε την κοινωνική αδικία. Χρησιμοποιώντας εκφράσεις του τύπου «ο τάδε νόμος Βενιζέλου» ή «ο δείνα νόμος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου» δεν αλλάζουν τη θλιβερή πραγματικότητα, που οι νόμοι αυτοί διαμόρφωσαν.

Ο Βενιζέλος είναι ο νόμος που ο Σύριζα δεν κατήργησε. Είναι το Σύνταγμα της χώρας, που την έχει κάνει δυσκίνητη και ανυπόφορη. Γι’ αυτό κάνει υποδείξεις. Γιατί τον στηρίζουν και ενισχύουν τη δύναμή του τα συμφέροντα που πολεμούν το Σύριζα και εχθρεύονται την κοινωνία. Είναι εκείνος, που όταν δεν του έφταναν οι αντιδημοκρατικοί νόμοι που δημιούργησε, αλυσόδεσε την χώρα με το αγγλικό δίκαιο. Ο Βενιζέλος είναι η προσωποποίηση του κυνισμού και της μισανθρωπίας. Είναι το πρώτο «πιόνι», που θα έπρεπε να είχε πέσει μετά τις εκλογές του 2015. Σε μια δημοκρατία, το να ελέγχεις το νόμο, είναι τόσο αποτελεσματικό, όσο το να ελέγχεις το στρατό σε μια δικτατορία. Αυτό ήταν το «δώρο» του Βενιζέλου στο Σαμαρά για να μπει στην κυβέρνησή του. Πώς αλλιώς θα έλεγε ο Σαμαράς «θα σας πάω μέχρι τέλους»; Κρατάει ακόμη το «δώρο» του Βενιζέλου και μάλιστα το μοιράζεται και με άλλους συναδέλφους του.

Ο Βενιζέλος κρατούσε όλα τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ μακριά από κάθε αντιπολιτευτικό λόγο ενάντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη… όσα και αν τους καταλογούσε η ΝΔ. Η αντιπολίτευση της Φώφης Γεννηματά από τη μια μεριά περιορίστηκε στην αντι-Σύριζα ρητορική και από την άλλη, μετά τις εκλογές, στην απεριόριστη χαρά της για τη νίκη της παράταξης, που στήριζε ο φυσικός αρχηγός του κόμματός της. Επίσης, άλλα «πιόνια» έπεσαν από μόνα τους, αφού πρώτα είχαν κάνει τη δουλειά και πλέον δεν χρειάζονταν. Και αναρωτιέμαι… ποιος ήταν άραγε ο πραγματικός εμπνευστής του Ποταμιού; Γιατί δεν είναι πια απαραίτητοι ούτε ο Θεοδωράκης ούτε ο Καρατζαφέρης σε ένα τέτοιο σύστημα;

Το άλλο μέλημα αυτού του συστήματος ήταν φυσικά πώς θα μπουν άλλα «πιόνια» στο παιχνίδι. «Πιόνια» χρήσιμα μεν αλλά απαξιωμένα τα τελευταία χρόνια. Ένα μήνα έπαιζαν τα κανάλια, το πόσο αναξιόπιστες είναι δήθεν οι δημοσκοπικές εταιρίες, για να τις διαφημίσουν και να μπορέσουν τώρα να τις ξαναβάλουν στο παιχνίδι της προπαγάνδας. Αυτά είναι παιχνίδια παλιά και δοκιμασμένα…

Τον Βενιζέλο δεν τον δημιούργησε το σύστημα. Ο ίδιος συνέβαλε στη δημιουργία αυτού του συστήματος. Ο ίδιος έφτιαξε τους νόμους, έφτιαξε και θέσπισε τη διαφθορά. Ο Σύριζα είχε την υποχρέωση να αποκαταστήσει τις αδικίες που διαπράχθηκαν, ως αποτέλεσμα συγκεκριμένων πρακτικών που σχετίζονται με τη λειτουργία της δικαιοσύνης, όπου απολογούνται οι ένοχοι. Όταν δεν το κάνεις, το σύστημα θα εκμεταλλευτεί το χρόνο ώστε να ανασυνταχθεί και να επιτεθεί οργανωμένα και σε εσένα και στη δημοκρατία και στον ίδιο το λαό. Το είπαν καθαρά οι χουντικοί και οι ακροδεξιοί, που παραμονεύουν να πάρουν τη εκδίκησή τους, ότι θα γίνουν αλλαγές στο κράτος και τους θεσμούς για να μην ξανάρθει η αριστερά στην εξουσία. 

Όσοι ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές, ψήφισαν το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Αν νικήσει η ΝΔ, κερδίζει ο νεοφιλελευθερισμός του Μητσοτάκη, το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και οι χουντικοί του ΛΑ.Ο.Σ. Με άλλα λόγια, για να γνωρίζει και ο μέσος νεοδημοκράτης αλλά και ο κάθε αριστερός και κεντροαριστερός, στις Ευρωεκλογές δεν νίκησε η συντηρητική ή η λαϊκή δεξιά. Νίκησε η «σπορά» του Σημίτη, που πήγε «χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη». Τεσσεράμισι χρόνια το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ ήταν σε χειμερία νάρκη. Δεν πήγε στο Σύριζα, όπως διέδιδε η προπαγάνδα, αντίθετα κρύφτηκε μαζί με τους χουντικούς μέσα στη νεοφιλελεύθερη ΝΔ και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Και αντί να είναι όλοι αυτοί στα πιο βαθιά και σκοτεινά μπουντρούμια της Βαστίλης, κουνάνε το δάχτυλο και δίνουν από τώρα διαταγές. Εάν μετά τις εθνικές εκλογές επικρατήσουν οι ακραίοι και τα ιδεολογικά τέκνα του «αρχιερέα της διαπλοκής», τότε θα φωνάζουν πάλι και θα το εννοούν με όλη την ψυχή τους: «aber wenn wir abtreten, dann soll der Erdkreis erzittern»… οι Σημιτικοί Πασόκοι από μέσα τους και οι χουντικοί της ΝΔ με καμάρι.

Είναι επιτακτική ανάγκη κάθε δημοκράτης, κεντρώος, αριστερός και προοδευτικός πολίτης να αντιληφθεί τι έρχεται. Να δει καθαρά τι προετοιμάζεται τόσα χρόνια, όχι μόνο με τις ευλογίες του Σημίτη αλλά πολύ περισσότερο με τους νόμους δημιουργήματα του Βενιζέλου, ο οποίος συγκυβέρνησε με τα «πιόνια» του φασισμού όλων των αποχρώσεων. Γι’ αυτό επιμένω… δεν μιλάς με τους ακραίους. Είναι εκπαιδευμένοι και θα σε φέρουν στα μέτρα τους. Μιλάς μόνο με το λαό και φυσικά μιλάς για όλο το λαό.    

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…