Το τερματίζει η Παπακώστα-Δεν αναφέρθηκα στους εγκλωβισμένους οδηγούς, αλλά στη δυνατότητα επιβολής προστίμου στο μέλλον

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά της για επιβολή προστίμου σε οδηγούς που κυκλοφορούν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, και μάλλον τα κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. 

NewsRoom 25/01/2022 | 21:12

Μετά τα πρόστιμα που ζήτησε η κ. Παπακώστα της ΝΔ σε οδηγούς που εγκλωβίστηκαν χθες και έμειναν για ώρες αβοήθητοι, προκαλώντας τις έντοτες αντιδράσεις για το ομολογουμένως αδιανόητο αίτημα της, τώρα προχώρησε διευκρινιστική δήλωση που την εκθέτει για μια ακόμη φορά. Η «γαλάζια» βουλευτής, έκανε λόγο ότι δεν αναφέρθηκε στους εγκλωβισμένους οδηγούς, αλλά στη δυνατότητα επιβολής προστίμου στο μέλλον.

 

 Η κυρία Παπακώστα Παλιούρα υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι φταίει ο ραδιοφωνικός σταθμός ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣ, που έκανε την αρχική της δήλωση, καθώς απομόνωσε μία φράση μου διάρκειας δέκα δευτερολέπτων, από συνέντευξη μου συνολικής διάρκειας δεκαπέντε λεπτών και την προώθησε σε πλείστα ΜΜΕ. 

Βέβαια στην συνέχεια η κυρία Παπακώστα αυτοακυρώθηκε μόνη της με την νέα της δήλωση, δείχνοντας τελικά πώς ακόμα και σήμερα μετά από το κυβερνητικό μπάχαλο, που  οδήγησε να εγκλωβιστούν οδηγοί   για ώρες αβοήθητοι, πώς αντιμετωπίζουν τα στελέχη της κυβέρνησης  τους πολίτες. Είπαμε το κυβερνητικό αφήγημα είναι έτοιμο... φταίει ο καιρός, φταίνε οι οδηγοί και κυρίως η «ατομική ευθύνη». Η κυβέρνηση ποτέ!

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Παπακώστα

«Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα σήμερα, πως ΜΜΕ των Τρικάλων απομόνωσε μία φράση μου διάρκειας δέκα δευτερολέπτων, από συνέντευξη μου συνολικής διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, που παραχώρησα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣ, σχετικά με τη σφοδρή κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ» που έπληξε την Αττική το τελευταίο εικοσιτετράωρο και την προώθησε σε πλείστα ΜΜΕ», δήλωσε η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα.

«Από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης μου μίλησα για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα, όπου και αν αυτές ανήκουν, τόσο από πλευράς Πολιτείας, όσο και από πλευράς της διαχειρίστριας εταιρείας - ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ», συνέχισε η βουλευτής υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση «από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της έχει αποδείξει πως και ξέρει και μπορεί, να αποδίδει τις σχετικές ευθύνες, όταν και όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο».

Και συνέχισε: «Στο πλαίσιο λοιπόν της γενικότερης απόδοσης ευθυνών αναφέρθηκα και στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης, όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας εκπαιδευτικής κουλτούρας και οδηγικής συμπεριφοράς όλων μας, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιας έκτασης και φύσης έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση δεν αναφέρθηκα στους εγκλωβισμένους οδηγούς, αλλά στη δυνατότητα επιβολής προστίμου στο μέλλον και αφού προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση, στις περιπτώσεις, όπου οδηγοί κινούνται με τα αυτοκίνητα τους χωρίς τη χρήση αλυσίδων, παρά τις σχετικές ενημερώσεις και ειδοποιήσεις της Πολιτείας, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους συμπολίτες τους, όπως ακριβώς συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα σύγχρονα κράτη του κόσμου».

Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι προς αποκατάσταση της αλήθειας δύναται, όποιος επιθυμεί, να παρακολουθήσει ολόκληρη τη συνέντευξή της.