Το τερμάτισε ο ΣΚΑΪ: Για τη φωτιά φταίει…ο Υμηττός που είναι τρελός και σαν μπακλαβάς

Όχι, όλα ήταν στην εντέλεια. Για όλα φταίει ο Υμηττός...που είναι σαν μπακλαβάς! Πριν απο λίγο από τον ΣΚΑΪ, σε ρεπορτάζ για τα πύρινα μέτωπα ειπώθηκαν απίστευτα πράγματα. 

5617047

Την ώρα που μαίνεται πυρκαγία στη Βούλα με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παλεύουν να την οριοθετήσουν και με τους κατοίκους της περιοχής να ζουν ώρες τρόμου και αγωνίας, δημοσιογράφος στο ΣΚΑΪ – εν ώρα ρεπορτάζ για τις πυρκαγιές – προκειμένου να διακαιολογήσει την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να διαχειριστεί μια ακόμη κρίση, ρίχνει την ευθύνη…στον Υμηττό που “είναι σαν μπακλαβάς”.

Με απλά λόγια, ευθύνη δεν φέρει το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ότι για ακόμη μια φορά διαχειρίζεται αναποτελεσματικά μια κρίση. Δεν φέρει ευθύνη η κυβέρνηση που δεν είχαν τον κατάλληλο μηχανισμό ανταπόκρισης ώστε να οριοθετούνται εγκαίρως οι εστίες φωτιάς. Όχι, όλα ήταν στην εντέλεια. Για όλα φταίει ο Υμηττός…που είναι σαν μπακλαβάς!

Δείτε το βίντεο – Το εύστοχο σχόλιο του δημoσιογράφου Δημήτρη Σούλτα στο facebook:

“Έμαθα πριν απο λίγο από τον ΣΚΑΪ “πόσο τρελός είναι ο Υμηττός. Είναι σαν μπακλαβάς, δημιουργεί χοάνες και κηλιδώσεις που κατευθύνουν τη φωτιά προς κατοικημένες περιοχές”. (Δεν κάνω πλάκα, αυτό ειπώθηκε)
Ο κρατικός μηχανισμός λοιπόν ήταν πανέτοιμος, απλώς αυτός ο αλήτης ο Υμηττός είναι σα μπακλαβάς και τρέχουν οι φλόγες πάνω του σαν τα σορόπια και δεν μας αφήνει να σβήσουμε τη φωτιά”.

 

Γιατί… ο Υμηττός λέγεται και «Τρελός»

Υπεύθυνοι για το παρανόμι είναι οι Γάλλοι στρατιώτες που ήλθαν στην Αθήνα μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, οι οποίοι περιδιαβαίνοντας στο Λεκανοπέδιο διαπίστωσαν πως το βουνό είχε μεγάλο μήκος, αλλά μη γνωρίζοντας το όνομά του το αποκαλούσαν «Πολύ μακρύ βουνό», («Mont tres long» «Μοντ τρε λονγκ»).

Οι Αθηναίοι της εποχής εκείνης που δεν γνώριζαν γρι γαλλικά έδωσαν στο βουνό το παρατσούκλι «Τρελό», παραφθορά του γαλλικού «τρε λονγκ», σύμφωνα με δημοσίευμα από την εφημερίδα Τα Νέα.

Γιώργος Βασιλειάδης: Με το πρώτο αεράκι ο αστικός ιστός ξανά σε πύρινη πολιορκία…

«Με το πρώτο αεράκι ο αστικός ιστός ξανά σε πύρινη πολιορκία…», σχολιάζει δεικτικά ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Γιώργος Βασιλειάδης, αναφορικά με την φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι στην Ανω Γλυφάδα επεκτάθηκε στη Βούλα και συνεχίζει προς τη Βάρη.

«Οι σκέψεις όλων μας στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και στους ανθρώπους που κινδυνεύει η περιουσία τους», σημειώνει ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Συγκεκριμένα έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter:

Το Πανόραμα στις φλόγες και δυστυχώς η φωτιά συνεχίζει προς Βάρη. Με το πρώτο αεράκι ο αστικός ιστός ξανά σε πύρινη πολιορκία… Οι σκέψεις όλων μας στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και στους ανθρώπους που κινδυνεύει η περιουσία τους.