Τέρενς Κουίκ για Vangelis: Ζήτησε από την ΕΡΤ μόνο λάδι και ελιές για το «σήμα» των Ειδήσεων

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ζήτησε μόνο έναν τενεκέ λάδι και ελιές από την ΕΡΤ ως αποζημίωση για το μουσικό «σήμα» που έγραψε για το δελτίο ειδήσεων και που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, αφηγείται ο Τέρενς Κουίκ

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία μοιράστηκε με το διαδικτυακό του κοινό ο δημοσιογράφος και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, σχετικά με τον μεγάλο συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου που «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη βδομάδα, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην ελληνική μουσική σκηνή.

Στην ανάρτησή του ο Τέρενς Κουίκ, που για πολλά χρόνια ήταν εκφωνητής των ειδήσεων της ΕΡΤ, υπενθυμίζει ότι ο συνθέτης του μουσικού σήματος των Ειδήσεων, το οποίο χρησιμοποιείται αυτούσιο μέχρι και σήμερα, ήταν ο θρυλικός Vangelis, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι δεν έλαβε ποτέ χρηματική αποζημίωση για την προσφορά του.

Αντιθέτως, όπως λέει, «απλά ζήτησε να του στείλουν στο Λονδίνο όπου είχε τότε εγκατασταθεί, από ένα τενεκέ λάδι &ελιές. Αυτός ήταν ο Βαγγέλης που λάτρευε την Ελλάδα».

Ο Τέρενς Κουικ, αποχαιρέτησε τον Βαγγέλη Παπαθανασίου με αυτή την ιστορία, μερικά συγκινητικά λόγια για την προσωπικότητά του, αλλά και μια φωτογραφία του ίδιου όταν εκφωνούσε τις ειδήσεις της ΕΡΤ.

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής: 

«Όταν η ΕΡΤ ζήτησε το 1982 από τον Βαγγέλη, μόλις βραβευμένο με Όσκαρ, να γράψει το νέο σήμα των Ειδήσεων (που είναι μέχρι τώρα) στο ερώτημα πόσα χρήματα θέλει ως αμοιβή, απάντησε ότι από την Ελλάδα δεν παίρνει χρήματα γι αυτά που κάνει για τη πατρίδα του. Και στην επιμονή της ΕΡΤ, απλά ζήτησε να του στείλουν στο Λονδίνο όπου είχε τότε εγκατασταθεί, από ένα τενεκέ λάδι &ελιές. Αυτός ήταν ο Βαγγέλης που λάτρευε την Ελλάδα. Και για μένα μέγιστη τιμή, να λέω για πολλά χρόνια τις Ειδήσεις έχοντας πει «καλησπέρα» μετά τη δική του δημιουργία. Και όταν ένα βράδυ του αναφέρθηκα στις ελιές και το λάδι ως ανταμοιβή, έβαλε το μεγάλο του χαμόγελο και μου άλλαξε κουβέντα. Η σεμνότητα και οι χαμηλοί τόνοι ήταν ένας ακόμα τεράστιος θησαυρός στον εσωτερικό πλούτο του»

Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που…