Τέως Βασιλιάς: Ποιοι είναι οι βασιλόφρονες νεοδημοκράτες που θα πάνε στην κηδεία

Ποιοι είναι οι βασιλόφρονες -Σαμαρικοί- νεοδημοκράτες που θα πάνε στην κηδεία του έως Βασιλιά

4560823

Είναι σαφές πως ο Αντώνης Σαματάς κατάφερε να ηγηθεί του φιλοβασιλικού μπλοκ των γαλάζιων στελεχών και να σύρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία στην κηδεία του τέως Βασιλιά.

Σίγουρα θα απουσιάζει η «εκσυγχρονιστική» πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας που φαίνεται ότι είναι φανερά εκνευρισμένη με την φιλοβασιλική στροφή της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί τυπικά ο τέως Βασιλιάς να μην κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, αλλά, κατ’ ουσίαν, οι φιλοβασιλικές δοξολογίες στο πρόσωπο του έκπτωτου Βασιλιά αποδεικνύουν το πραγματικό πολιτικό προσωπείο μεγάλης μερίδας των κυβερνητικών στελεχών.

Συνεχίζεται ο κατήφορος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως Βασιλιά

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σωρός του Βασιλιά από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας, ενώ η κηδεία θα τελεστεί στις 12 η ώρα το μεσημέρι 16ης Ιανουαρίου, της ίδιας ημέρας δηλαδή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτό αποφασίστηκε σε συνεννόηση της οικογένειας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου με την εκκλησία.

Πρόκειται σαφώς για έναν κατήφορο που δεν έχει τελειωμό, καθότι, μετά την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά η κυβέρνηση σέρνεται σε μια «εμφύλια» διαμάχη για την κηδεία ενός έκπτωτου Βασιλιά.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι σήμερα αποφασίστηκε η αναβάθμιση της κυβερνητικής εκπροσώπησης, καθώς εκτός από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα παραστεί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ποιους άλλους βασιλόφρονες νεοδημοκράτες θα δούμε στο Τατόϊ;

Πέρα από τον Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στην κηδεία έχει δηλώσει σίγουρα ότι θα παραστεί ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης αποκάλυψε ότι θα δώσει το παρών στην τελετή. Όλα δείχνουν ότι και ο δεύτερος βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μάντας, θα παρευρεθεί στην κηδεία. Να σημειωθεί ότι και οι 2 ανήκουν στη Σαμαρική πτέρυγα.

Πλάι σε αυτούς, στο τραπέζι βρίσκεται και το όνομα του στενού συνεργάτη του κ. Σαμαρά, βουλευτή Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Επιπλέον, στην κηδεία του τέως Βασιλιά φαίνεται ότι θα παραστεί και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πατέρας του οποίου ήταν συμμαθητής του τέως Βασιλιά, ενώ ο ίδιος διατηρεί φιλικές σχέσεις με την οικογένεια.

Τέλος, αίνιγμα παραμένει η παρουσία του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, ενώ σίγουρα θεωρείται ότι θα βρεθεί και η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που είναι βαφτισιμιά του Κωνσταντίνου

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…