ΠΤ

Παναγιώτης Τζανετής

Τεντζερέ γιουβαρλαντούμ, καπακγί μπολντού …

Αντικειμενικά, αν ήταν όλη η Ελλάδα σαν τα βόρεια προάστια των Αθηνών, χθες ο ΕΟΔΥ δεν θα ανακοίνωνε 6,5 χιλιάδες ημερήσια κρούσματα αλλά 13.000!  

weekendmeagla

Σε αυτές τις περιοχές ακριβώς γίνανε τα πιο λαμπρά ρεβεγιόν, ακολούθησαν νυκτερινά εορταστικά ξεσαλώματα των νεότερων, ανήμερα γίνανε τραπέζια οικογενειακά ώστε να μεταδοθεί και στα γηραιότερα μέλη και στην συνέχεια τα ΙΧ των εκδρομέων ανέλαβαν την διασπορά και προς την ύπαιθρο, η οποία αμέριμνη μετράει ακόμη πληρότητες. Κι όλα αυτά μπροστά στην εξαιρετικά λοιμώδη αλλά άγνωστης τοξικότητας omicron. Πιθανολογείται ως 20-25% μικρότερη η πιθανότητα να χρειαστεί το θύμα της νοσηλεία. Θα έλεγε κανείς ότι κάποιος ριζικά αδιάφορος για τους άλλους, θα προτιμούσε την Omicron από την Delta, αν τυχόν είχε περιθώριο επιλογής.

Κάποιος όμως που συνεχίζει να είναι «κοινωνικό ζώο», υπολογίζει εύκολα ότι για να είναι ίση η νοσηρότητα/θνητότητα της Omicron θα έπρεπε να είναι λοιμώδης μόνο κατά μισή φορά παραπάνω κι όχι κατά τρεις και τέσσερις. Αλλιώς το παραγόμενο γινόμενο υπόσχεται εφιάλτες.

ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Απέναντι σε όλο αυτό, η χώρα έχει την ατυχία να διοικείται από ανθρώπους ιδιοτελείς και τυχοδιώκτες. Σοβαροί, γραβατωμένοι, με γνωριμίες και καλή ανατροφή ίσως δεν τους το είχε κανείς ότι θα συμπεριφερόταν σαν την Βλαχοπούλου στην Χαρτορίχτρα και μάλιστα χωρίς το κράξιμο της Σαπφούς Νοταρά. Κι όμως προ εικοσαετίας στην ευωχία του Χρηματιστηρίου πάλι αυτός ο τύπος πολιτικού είχε κάνει την αρνητική έκπληξη. Οι κκ Σημίτης-Παπαντωνίου υποβάθμιζαν την αλήθεια αν δεν παρωθούσαν κιόλας προς την καταστροφή ενώ οι ίδιοι είχαν το μυαλό τους πως δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο, διαφεύγοντας δια των προώρων εκλογών. Εδώ, φαίνεται ότι είναι αργά πια για κάτι τέτοιο αλλά κατά τα άλλα …

Δεν συζητώ για τα φαιδρά παρακολουθήματα της εξουσίας, κονδυλοφόρους και τηβεννοφόρους γιατί ποιος τους ξεχωρίζει πιά και ποιος τους θεωρεί ως ανεξάρτητες γνώμες; Ούτε η θειά τους η Μαριγώ στο χωριό δεν παίρνει στα σοβαρά μια πνευματική ηγεσία που σπεύδει με ευλάβεια να εξειδικεύσει τα λόγια του Αδώνιδος κι άλλων μεγάλων ανδρών.

Έτσι είχε συμπεριφερθεί το σύστημα λίγο πολύ και τότε που χαθήκαν περιουσίες. Τώρα χάνονται ζωές αλλά ο κυνισμός πάλι ψεύδεται ασύστολα για έναν ανώτερο σκοπό. τεντζερέ γιουβαρλαντούμ καπακγί μπολντού … Ελληνιστί, κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Δεν είναι μόνο οι ανερμάτιστοι και ενδεείς πολιτικοί που μετράνε την πανδημία με δημοσκοπήσεις. Από κοντά, ο λεγόμενος κόσμος της αγοράς που απειλεί με εκλογική εξαφάνιση όποιον συλλαβίσει το καταραμένο λήμμα λοκ-ντάουν, αν και όσο διολισθαίνανε τα πράγματα προς τα εδώ δεν εμφάνισε κάποια αντίστοιχη δραστηριότητα.

Παραπλεύρως, τα ελληνικά νιάτα κάνουν ότι μπορούν για να επιδείξουν αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας προτάσσοντας την εγωιστική στάση του κάνω ζωάρα δεδομένου ότι προσωπικά κινδυνεύω από την covid πολύ λιγότερο από όσο από τροχαίο. Όσον δε αφορά γέρους κι ευάλωτους, που χρόνια υποδυότανε το βαμπίρ φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να συναντήσουν τους κανίβαλους, για να θυμηθούμε τον κ Μίμη Ανδρουλάκη. Η πανδημία βιωμένη ως χάσμα των γενεών.

Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος φαίνεται να έχει χάσει τα αντανακλαστικά της επιβίωσης. Ενώ γνωρίζει, εμφανίζεται απαθής και υποτακτικός. Δεν είναι απλώς το υπνωτισμένο θύμα της κόμπρας που περιμένει αδρανές την μοίρα του αλλά μάλλον θεωρεί την κόμπρα ως ένα οικείο κατοικίδιο, κάτι σαν τον αγαθοδαίμονα οικουρό όφι Κορδακίζεται απέναντι στους ψεκ και τους λοιδορεί για αυτό το μίγμα αμορφωσιάς, πνευματικής σκουπιδοφαγίας, σκοταδισμού που τους εγκλωβίζει σε απάνθρωπες στάσεις. Δεν διακρίνει ομοιότητες με την δική του χειραγωγημένη σκέψη από διαφημιστές και γκαλοπατζήδες, την καταναλωτική τυφλότητα και την αγελαία συμπεριφορά πίσω από τον ηγήτορα Άδωνη. Κι όμως δεν είναι παρά η άλλη (ρεαλιστική) όψη του ίδιου νομίσματος.

ΕΠΙΜΕΤΡΟΝ

Όπως θα το περιγράφανε οι αιώνιοι γέροι: «Ήτο ενθυμούμαι το θέρος του 1999, όταν πλήθη επενδυτών ως νευρόσπαστα βημάτιζαν παρα θιν αλως και εκραύγαζαν υστερικώς στα κινητά τους «Πούλα τράπεζες κι αγόρασε Σιγάλα, κλωστήρια Ναούσης και χαλυβδόφυλλα, κυρίως χαλυβδόφυλλα …»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…