Newsroom

Newsroom

Τέλος τα τεστ – Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Σοβαρή εμπλοκή με τα χιλιάδες τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά για τον κορονοϊό, φαίνεται ότι προκύπτει στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).  

file 20200505 83730 u5l03p

Με έγγραφο του το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) ενημερώνει ότι δεν δύναται να πραγματοποιεί τεστ μοριακό ελέγχου για COVID 19 επειδή ξεπεράστηκε το όριο δυνατότητας προμήθειας αντιδραστήρων.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

«Σας ενημερώνομαι ότι από σήμερα 1.9.2020 το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δεν δύναται να πραγματοποιεί τον Μοριακό Έλεγχο του covid-19 για τις δομές σας. Λόγω της αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων, ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ».

Η εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του το ΕΚΕΑ απευθύνεται στις βασικότερες Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας (ΥΠΕ) που ελέγχουν τα νοσοκομεία της Αθήνας, του Πειραιά και των νησιών, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου καθώς και της Κρήτης ζητά να μην στέλνονται πλέον δείγματα για τεστ καθώς όπως σημειώνει:

Το υπουργείο Υγείας μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), σύμφωνα με το ethnos.gr, επρόκειτο να συνάψει σύμβαση με το Ινστιτούτο Παστέρ αλλά και το εξειδικευμένο εργαστήριο του ΕΚΠΑ προκειμένου να μπορούν να διεξάγονται περισσότερα τεστ. Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει η διαδικασία.

Το κόστος για ένα τεστ στο ΕΚΕΑ κυμαίνεται στα 13 ευρώ ενώ στο Ινστιτούτο Παστέρ και το ΕΚΠΑ είναι πολύ ακριβότερο και μπορεί να φθάσει και τα 50 με 60 ευρώ. Με βάση τα επίσημα στοιχεία που ανέφερε και ο πρωθυπουργός, σε όλη τη χώρα γίνονται πλέον 17.000 με 18.000 τεστ για τον κορονοϊό.

Με πληροφορίες από ethnos.gr,

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους