Newsroom

Newsroom

Τέλος τα τεστ κορονοϊού και στο ΕΚΠΑ για τα νοσοκομεία

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση φαίνεται ότι είναι και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφού μετά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), ούτε το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών μπορεί να συνεχίσει να εξετάζει τα δείγματα για τον κορονοϊό

ap resea

Όπως αποκαλύπτει το ethnos.gr, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με έγγραφό του σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής (1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια) αλλά και σε κάποια Νοσοκομεία της περιφέρειας, ζητά να σταματήσει η αποστολή δειγμάτων καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει λόγω του φόρτου εργασίας.

Στο έγγραφο που παρουσιάζει αναφέρεται: «Λόγω περιορισμένων αντιδραστηρίων και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον τεράστιο όγκο των εξετάσεων από τα Νοσοκομεία Αθήνας Και Περιφέρειας και δεν θα παραλαμβάνει από αύριο 3.9.2020 δείγματα για μοριακό έλεγχο SARS-CoV-2 (Covid-19)».

«Πλέον θα εξετάζουμε μόνο τα επείγοντα δείγματα καθότι ήδη έχουμε αναλάβει τον μοριακό έλεγχο για το αεροδρόμιο αλλά και για τις κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που πηγαίνουν στις δομές. Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε μόνο ότι είναι επείγον από τα νοσοκομεία» δήλωσε ο επικεφαλής του Εργαστηρίου της Ιατρικής Σχολής καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στο ethnos.gr.

Σε ιδιώτη
Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που παρουσιάζει το ethnos.gr, μετά τις εξελίξεις τόσο με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που μπλόκαρε όσο και με το εργαστήριο του Πανεπιστημίου η εντολή που δόθηκε στα νοσοκομεία ειδικά της Αθήνας είναι να αποστέλλονται τα δείγματα σε ιδιωτικό εργαστήριο, με το οποίο έχει συνάψει σύμβαση το υπουργείο Υγείας. Άγνωστο παραμένει εάν θα συνεχισθεί η σχετική σύμβαση με μόνο ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο δεδομένου ότι δημιουργείται μονοπωλιακή κατάσταση στην αγορά.

«Μετά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας τα τεστ covid-19 τελείωσαν και στα εργαστήρια του ΕΚΠΑ. Έτσι τώρα εχουμε (πολύ) λιγότερα τεστ και άρα (πολύ) λιγότερα κρούσματα (μόλις 202 σήμερα), οπότε και τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν με 25 παιδιά ανά Αίθουσα και μπλα μπλα μπλα… » σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης.. 

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…