Τέλος στο θρίλερ με τη Ρωσίδα κατάσκοπο

Tο υψηλό level σοβαρότητας.., τόσο της κυβέρνησης, όσο και της ΕΥΠ το σχολίασαν οι χρήστες στο twitter

amelie 960x600 1

Τις τελευταίες ώρες οι Έλληνες παρακολουθούν μία περίεργη υπόθεση κατασκοπείας, με πρωταγωνίστρια την «παράνομη» «Μαρία Τσάλλα» που ζούσε και εργαζόταν από το 2018 ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια μαγαζιού με είδη πλεκτικής στο Παγκράτι. Μάθαμε επίσης τι σημαίνει ο σοβιετικός κατασκοπευτικός όρος «illegal» – μία άλλη ζωή με ψεύτικα στοιχεία. Και όλα αυτά από μια χθεσινή ανακοίνωση μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ που εβγαλε η ΕΥΠ με πρωταγωνίστρια την Ρωσίδα κατάσκοπο με ελληνική ιθαγένεια, ελληνικό διαβατήριο και ταυτότητα, η οποία ωστόσο ΔΕΝ βρίσκεται στα χέρια των Ελληνικών Αρχών!

Πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση που γεννά πολλά ερωτήματα, που εάν όντως είναι αληθινή εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς έρχεται μέσα στην δίνη της τραγωδίας των Τεμπών με την κυβέρνηση να είναι με την πλάτη στον τοίχο και αναγκαστικά να επαναφέρει το αφήγημα της υβριδικής απειλής μήπως και αλλάξει την πολιτική αντζένα. Η αλήθεια για την πραγματική ταυτότητα της «Μαρία Τσάλλα», έρχεται από τον δημιουργό της πολυβραβευμένης ταινίας «Αμελί », Ζαν-Πιέρ Ζενέ στο νέο μικρού μήκους πρότζεκτ του.

Συγλεκριμένα, περίπου 22 χρόνια από την κυκλοφορία στις αίθουσες, ο δημιουργός της πολυβραβευμένης ταινίας «Aμελί» ή αλλιώς «Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain» αποκάλυψε ότι η ηρωίδα είναι στην πραγματικότητα κατάσκοπος της KGB.

Το φιλμ του Ζαν-Πιέρ Ζενέ από το 2001 αγαπήθηκε από σινεφίλ όλου του κόσμου και κατάφερε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς κινηματογραφικές επιτυχίες, για γαλλική ταινία.

Αλλά από την ημέρα που προβλήθηκε στα σινεμά κι έπειτα, η ρομαντική κομεντί με πρωταγωνίστρια την Οντρέ Τοτού – εκτός από θαυμαστές της ιστορίας, των χρωμάτων και της μουσικής του Γιάν Τιρσέν – απέκτησε και «αντιπάλους» που ισχυρίζονται ότι η ταινία ρομαντικοποιεί το Παρίσι, παρουσιάζοντάς το ως μια άκρως ειδυλλιακή πόλη. Ομως, ακόμα κι εκείνοι που αντιστέκονται στην ονειρική απεικόνιση της γαλλικής πρωτεύουσας και τα στοιχεία φαντασίας στην πλοκή, δεν περίμεναν την εξέλιξη του κεντρικού χαρακτήρα.

Πρόσφατα, ο Ζενέ φανέρωσε την αληθινή ιστορία της Αμελί, μέσα από ένα νέο φιλμ διάρκειας μόλις έξι λεπτών με τίτλο «Η πραγματική ιστορία της Αμελί Πουλέν» («La véritable histoire d’Amélie Poulain»). Στο μικρού μήκους κινηματογραφικό πρότζεκτ, ο ίδιος παραδέχεται ότι η Αμελί, δεν είναι η καλόκαρδη σερβιτόρα που κάποτε γνωρίζαμε, αλλά κατάσκοπος που προσέλαβε η KGB.

Το κλιπ ήταν και η πρώτη ανάρτηση του σκηνοθέτη («Delicatessen», «Οι Ατελείωτοι Αρραβώνες», «Casanova»), στο νέο προφίλ του στο Instagram.

 

 

Όπως είναι φυσικό οι δηλώσεις του Ζαν-Πιέρ Ζενέ, που ανέδειξε το το Euronews, δεν έχουν καμία συνδεση με το φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της ΕΥΠ που έσπευσαν να πανηγυρίσουν μια αποκάλυψη που τελικά έφεραν την ρωσίδα κατάσκοπο να το σκάει! Άλλωστε το υψηλό level σοβαρότητας.., τόσο της κυβέρνησης, όσο και της ΕΥΠ το σχολίασαν οι χρήστες στο twitter, που με τα σχόλια τους, απορούν πώς κυβέρνηση που είναί αυθεντία στις υποκλοπές,  χρησιμοποιώντας την ΕΥΠ,  δεν κατάφερε μέσα σε 5 χρόνια ν’ανακαλύψει ότι η «Μαρία Τσάλλα» ήταν Ρωσίδα κατάσκοπος κ έφυγε κυρία.

 

 

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…