Τέλος στην ενδοοικογενειακή διαμάχη-Στον Γαλατά Χανίων θα γίνει η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη

Αίσιο τέλος φαίνεται να έχει η διαμάχη στην οικογένεια Θεοδωράκη, καθώς  πριν από λίγο συμφωνήθηκε από την οικογένεια του μεγάλου συνθέτη η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη να γίνει στον Γαλατά Χανίων, σύμφωνα με τη θέλησή του.

NewsRoom 05/09/2021 | 15:17

Στον Γαλατά Χανίων ο θα πραγματοποιηθεί ο ενταφιασμός του Μίκη Θεοδωράκη καθώς βρέθηκε λύση ενδοοικογενειακά. Tην τελευταία στιγμή  υπήρξε συναίνεση εντός της οικογένειας του συνθέτη, και ο Μίκης Θεοδωράκης θα ενταφιαστεί όπως ο ίδιος επιθυμούσε στη γενέτειρα του πατέρα του στον Γαλατά Χανίων, πλάι στον αδελφό του Γιάννη με την συνεδρίαση του Πρωτοδικείου το πρωί της Δευτέρας για τα ασφαλιστικά μέτρα να αποκτά τυπικό χαρακτήρα. μάλιστα Με ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επιβεβαίωσε ότι η ταφή θα γίνει στα Χανιά

Στην κηδεία, μάλιστα, θα παραστεί όλη η οικογένεια και η κόρη του Μαργαρίτα, ο οποία υποστήριζε πως θα πρέπει να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας, καθώς και η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

ΚΚΕ:Το πρόγραμμα του λαϊκού προσκυνήματος, της τελετής αποχαιρετισμού 

 

Με ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα, την τελετή αποχαιρετισμού και την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, τονίζει ότι σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα.

Επίσης, θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.