Newsroom

Newsroom

Τέλος η παροχή φυσικού αερίου στη Φινλανδία

Επιβεβαίωσε το απόγευμα της Παρασκευής η εταιρεία Gazprom Export, ότι από το Σάββατο αναστέλλει τις πωλήσεις φυσικού αερίου στην κρατική φιλανδική εταιρεία Gasum.  

fysiko aerio

Αναστέλλονται από το Σαββάτο οι πωλήσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην φιλανδική Gasum καθώς δεν έχει καταβάλλει τις πληρωμές για τον Απρίλιο

Σύμφωνα με την Gazprom Export η αναστολή οφείλεται στο γεγονός ότι η Gasum δεν έχει καταβάλλει τις πληρωμές για το φυσικό αέριο που τις παρέδωσε τον Απρίλιο, οι οποίες πρέπει να γίνονται σε ρούβλια σύμφωνα με τους νέους ρωσικούς κανόνες.

Παράλληλα η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα υπερασπισθεί τα συμφέροντά της, στη διαδικασία της διαιτησίας στην οποία προσέφυγε η φινλανδική κρατική εταιρεία.

Η Gasum σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ενημερώθηκε για την διακοπή παροχής το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαΐου, από την Gazprom Export. Σύμφωνα με την ίδια θα συνεχίσει να προμηθεύει φινλανδικούς πελάτες με φυσικό αέριο από άλλες πηγές μέσω του αγωγού Balticconnector.

«Έχουμε προετοιμαστεί προσεκτικά για την κατάσταση αυτή και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν διαταραχές στο δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου, θα είμαστε σε θέση να προμηθεύσουμε όλους τους πελάτες μας με φυσικό αέριο τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gasum, Mika Wiljanen.

Σύμφωνα με την Gazprom Export, όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA , η φινλανδική εταιρεία δήλωσε στις 17 Μαΐου ότι θα κινήσει διαδικασία διαιτησίας όσον αφορά τη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου καθώς δεν προτίθεται να προβεί σε πληρωμές σε ρούβλια σύμφωνα με το ρωσικό προεδρικό διάταγμα αριθ. 172 της 31.03.2022. Καθώς οι εταιρείες είχαν σημαντικές διαφωνίες σχετικά με άλλες απαιτήσεις της σύμβασης, η Gasum αποφάσισε να παραπέμψει όλες τις διαφορές που σχετίζονται με τη σύμβαση σε διαιτησία

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…