Newsroom

Newsroom

Τέλος η έκπτωση 10% στους καλοπληρωτές της ΔΕΗ

Τέλος στην έκπτωση που απολαμβάνουν σήμερα περίπου 4 εκατομμύρια συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ βάζει ο Κωστής Χατζηδάκης, σύμφωνα με δημοσιεύματα

dei

Στα μέτρα που εξετάζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης για τη διάσωση της ΔΕΗ συμπεριλαμβάνεται και η τύχη της έκπτωσης συνέπειας 10% που απολαμβάνουν οι συνεπείς στις πληρωμές των λογαριασμών τους πελάτες της εταιρείας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», δεν αποκλείεται το μπόνους της μείωσης που δίνεται σε όσους καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα ποσά των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος να καταργηθεί, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να ψαλιδιστεί κι άλλο. Με την κατάργηση ή τη συρρίκνωση της έκπτωσης, η εταιρεία μπορεί να ενισχύσει τα έσοδά της έως και 180 εκατ. ευρώ ετησίως.

Κεντρικός στόχος της νέας τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας είναι η τελική αξία του λογαριασμού (ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις) να μη μεταβληθεί, παρά τις όποιες μεταβολές αποφασιστούν στις τιμές της κιλοβατώρας, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, επιβεβαιώνοντας πως στο τραπέζι βρίσκεται και η κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας.

Οπως είχε δηλώσει πρόσφατα στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, η κυβέρνηση και η νέα διοίκηση της δημόσιας εταιρείας αναζητούν επειγόντως 750 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητά της και να σταθεί όρθια για το άμεσο χρονικό διάστημα.

Ανάμεσα στα μέτρα που δρομολογούνται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι οι αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος (ανταγωνιστικό σκέλος του λογαριασμού) προκειμένου η επιχείρηση μετά από πέντε χρόνια να αρχίσει να έχει πάλι έσοδα. Οπως προκύπτει, επίσης, από τα όσα έχει δηλώσει δημόσια ο υπουργός, παράλληλα γίνεται και προσπάθεια να μειωθεί και η χρέωση του ΕΤΜΕΑΡ (ρυθμιζόμενο σκέλος του λογαριασμού) ώστε σε συνδυασμό και με τη μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ από το 13% στο 6% που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση το τελικό ποσό των νοικοκυριών να μείνει το ίδιο με όσο πλήρωνε και πέρυσι.

Παράλληλα, «ειλημμένη απόφαση» χαρακτηρίζει το liberal.gr την κατάργηση της έκπτωσης 10% που απολαμβάνουν σήμερα περίπου 4 εκατομμύρια συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ. 

Μάλιστα, αναφέρει πως στο τραπέζι επίσης βρίσκεται η αναπροσαρμογή των τιμολογιακών κλιμακίων της ΔΕΗ, ενώ κλειδωμένη πρέπει να θεωρείται η ενσωμάτωση ρήτρας CO2 στα τιμολόγια, όπως αυτή που έχουν οι ανταγωνιστές της, γεγονός που σημαίνει ότι όταν οι τιμές ρύπων ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο, τότε θα ενεργοποιείται ο μηχανισμός και το επιπλέον αυτό κόστος θα πληρώνεται από τους πελάτες της.

Έτερο μέτρο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή τη φορά στο σκέλος των δαπανών, αφορά στην απόσυρση πολύ νωρίτερα από το 2030 μιας σειράς παλαιών λιγνιτικών μονάδων, που στοιχίζουν στην επιχείρηση περισσότερο απ’ όσο αν ήταν κλειστές, και εκείνη συνέχιζε να πληρώνει το προσωπικό. Εννοείται ότι θα συνοδευθεί από εθελουσία αρκετών εκατοντάδων εργαζομένων.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…