Τέλος η δωρεάν διάθεση self tests από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου

Τι αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

NewsRoom 08/06/2021 | 08:50

Σταματά στις 19 Ιουνίου η δωρεαν χορήγηση self tests για την ανίχνευση του κορονοϊού από τα φαρμακεία, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή του, ο σύλλογος ενημερώνει ότι "To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετακαθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests".

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, έως και το Σάββατο 12 Ιουνίου θα διατεθούν τρία self tests για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7 έως 30 Ιουνίου, ενώ από την Δευτέρα 14 έως και το Σάββατο 19 Ιουνίου θα διατεθούν τρία self tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό), ώστε να προμηθευτούν self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, εξήγησε πως "η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες" και η συμφωνία αυτή εκπνέει αυτές τις μέρες, όμως ο σύλλογος αποφάσισε να επεκτείνει το διμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου.

Μάλιστα, είπε πως self test θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα φαρμακεία για τους πολίτες αλλά θα είναι επί πληρωμή: «Οι τιμές είναι περίπου 5 με 6 ευρώ», είπε.