Τέλος για τον «Μεγάλο Περίγελο;» – Ο λόγος που ο Κ. Μπακογιάννης μηνύει εργολάβο του Μεγάλου Περιπάτου

Σε αυτοψία των δημοτικών υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες εκτελούνταν «με ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας». Η απόφαση του κ. Μπακογιάννη για μήνυση κατά παντός υπευθύνου τίθεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων.

Σε μήνυση κατά εργολάβου που έχει εμπλακεί στα έργα του Μεγάλου Περίπατου προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Σε αυτοψία των δημοτικών υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες εκτελούνταν «με ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας».

Οι εργασίες στον συγκεκριμένο αθηναϊκό κεντρικό δρόμο έχουν ως γνωστόν μείνει στάσιμες εδώ και καιρό, καθώς κατά την εξέλιξή τους προέκυψαν προβλήματα με τα δίκτυα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν κάτω από τα πεζοδρόμια τα οποία ξηλώθηκαν για να μεγαλώσουν σε πλάτος.

Στον συγκεκριμένο ιδιώτη εργολάβο ανατέθηκαν ορισμένες εργασίες του έργου από τον ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Στέργιου Ζιαμπάκα στην Εφ.Συν.

Σε φωτογραφία που έβγαλε το κλιμάκιο των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, αποτυπώνεται πλήθος κόσμου να διασχίζει μια στενή διαδρομή πεζοδρομίου έχοντας ακριβώς δίπλα σκαμμένο έδαφος, χωρίς να φαίνεται να έχει ληφθεί κάποιου είδους μέριμνα για την αποτροπή ενός ατυχήματος, όπως το να πέσει κάποιος μέσα στο σκάμμα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Εφ.Συν. σύμφωνα με το έγγραφο των δημοτικών υπηρεσιών, οι ανάδοχοι διάφορων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα έχουν ενημερωθεί «γραπτώς όσο και προφορικώς» για τις σχετικές υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε στον χώρο του εργοταξίου ούτε «η απαραίτητη πληροφοριακή σήμανση με τα στοιχεία του αναδόχου».

Η απόφαση του κ. Μπακογιάννη για μήνυση κατά παντός υπευθύνου τίθεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων μάλλον για τυπικούς λόγους καθώς, σύμφωνα με τα σχετικά εισηγητικά έγραφα, κατατέθηκε ήδη από την Παρασκευή στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και «επέχει θέση μηνύσεως».

Όταν ολοκληρωθούν τα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου» στο συγκεκριμένο τμήμα της Πανεπιστημίου (Αμερικής έως Σίνα), έπονται εργασίες μπροστά από την Αθηναϊκή Τριλογία (Ακαδημία, Πανεπιστήμιο, Βιβλιοθήκη) και ακολούθως στο υπόλοιπο τμήμα προς Ομόνοια.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η ανάπλαση της Πανεπιστημίου θα έχει ολοκληρωθεί ως το Πάσχα. Καθώς όμως τα χρονοδιαγράμματα έχουν ξεχειλώσει κατά πολύ, σύμβουλοι της δημοτικής αντιπολίτευσης έχουν προβλέψει περαιτέρω καθυστερήσεις, εκτιμώντας ότι το έργο επιδιώκεται να ολοκληρωθεί κοντά στις αυτοδιοικητικές εκλογές (Οκτώβριος 2023). Στην περίπτωση της πλατείας Συντάγματος, οι προβλέψεις τους έπεσαν μέσα.

Ντέρμπι στα Κύπελλα με τις καλύτερες αποδόσεις που έγιναν ποτέ από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Ντέρμπι στα Κύπελλα με τις καλύτερες αποδόσεις που έγιναν ποτέ από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ στα καταστήματα ΟΠΑΠ

ΑΕΚ-Ολυμπιακός, Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν και Τβέντε-Άγιαξ με αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές σε σούπερ αποδόσεις

Hellenic Healthcare Group: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Ασημένια Διάκριση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τον EcoVadis

Hellenic Healthcare Group: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Ασημένια Διάκριση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τον EcoVadis

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare (HHG),  τιμήθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με την Ασημένια Διάκριση από…

Η Vodafone, το σπίτι της ΗΒΟ στην Ελλάδα, ενισχύει ακόμα περισσότερο τη συνεργασία με την Warner Bros. Discovery

Η Vodafone, το σπίτι της ΗΒΟ στην Ελλάδα, ενισχύει ακόμα περισσότερο τη συνεργασία με την Warner Bros. Discovery

Το Vodafone TV, το «Σπίτι της HBO στην Ελλάδα», επεκτείνει και ενισχύει τη συνεργασία του…