Newsroom

Newsroom

Τέλος ο Μιχάλης Λώλης από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας – Ζήτησε μετάθεση λόγω συνθηκών

Έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος για τον πρώτο ανοιχτά Gay αστυνομικό που κατάφερε να αφήσει μια μεγάλη παρακαταθήκη στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής

242144255 4301515683279349 645220957650671075 n

Τέλος εποχής για τον πρώτο ανοιχτά Gay αστυνομικό που είχε καταφέρει να συνδέσει το όνομα του με μια νέα σελίδα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, αφήνοντας μια μεγάλη παρακαταθήκη στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής.

Όπως ο ίδιος έκανε γνωστοποίησε μέσω μιας ανάρτησής του στα social, ο ίδιος ζήτησε μετατίθεται ως Αξιωματικός στα Δίκυκλα της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης της Τροχαίας Αθηνών γεγονός που σηματοδοτεί το «κλείσιμο ενός τεράστιου κύκλου» σε μια υπηρεσία, που όπως σημείωσε ο ίδιος, συνάντησε εξαιρετικούς συναδέλφους που τον «αγκάλιασαν αμέσως» .

Για τους λόγους πίσω από τη μετάθεση, ο ίδιος σχολίασε ότι: «Οι συνθήκες όμως δε μου επέτρεψαν να παραμείνω σε μια Υπηρεσία που αγαπώ.{..} Όσο και αν αγαπάς μια υπηρεσία, πρέπει να φεύγεις αν σε φθείρουν και δε σε αφήνουν να εργαστείς»

Αναλυτικά η δημοσίευση του Μιχάλη Λώλη:

Αξιωματικός στα Δίκυκλα της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης της Τροχαίας Αθηνών, μετάθεση γαρ. 

Ένας μεγάλος κύκλος στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής έκλεισε. Όταν μετατέθηκα πριν 5 χρόνια εκεί, άφησα μια καλή θέση καριέρας του Αρχηγείου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ήταν όμως συνειδητή επιλογή να μετατεθώ στη Ρατσιστική προκειμένου να συμβάλω στο πρόβλημα της υποαναφοράς και υποκαταγραφής των ρατσιστικών εγκλημάτων.

Έτσι μια Υπηρεσία με μόλις 63 δικογραφίες ετησίως έφτασε ως τις 203 σχηματισθείσες δικογραφίες ετησίως για εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Έτσι κερδίσαμε ένα μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων στο ρατσισμό κοινωνικών ομάδων.

Οι συνθήκες όμως δε μου επέτρεψαν να παραμείνω σε μια Υπηρεσία που αγαπώ, οπότε ζήτησα τη μετάθεσή μου σε μια υπηρεσία που ήθελα από δόκιμος να υπηρετήσω και ερχόμενος συνάντησα εξαιρετικούς συναδέλφους που με αγκάλιασαν αμέσως.

Όσο και αν αγαπάς μια υπηρεσία, πρέπει να φεύγεις αν σε φθείρουν και δε σε αφήνουν να εργαστείς.

Όπως είχε δηλώσει και στο παρελθόν σε συνέντευξη του στην Lifo: «Σκοπός μου είναι να φέρω τον κόσμο στην Αστυνομία και την Αστυνομία στον κόσμο, να γεφυρώσω αυτό το χάσμα, ώστε να δώσουμε ορατότητα στο φαινόμενο του ρατσισμού, ώστε η Ελλάδα επιτέλους να βάλει στη θέση τους τούς ανθρώπους που έχουν ξεφύγει και παντού μιλούν ρατσιστικά με πλήρη απενοχοποίηση.

Ο ρατσισμός δεν είναι άποψη, είναι έγκλημα»

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…