Τέλος εποχής για Μπερτομέου στην Euroleague -Οι μέτοχοι της του έδειξαν την πόρτα της εξόδου

Σε μια νέα εποχή ενδέχεται να μπει η EuroLeague μετά το τέλος της σεζόν 2021-22 καθώς οι 13 μέτοχοι της διοργάνωσης αποφάσισαν την αποχώρηση του Τζόρντι Μπερτομέου το καλοκαίρι του 2022.
 

NewsRoom 19/10/2021 | 23:29

Η συνεδρίαση των μετόχων της Euroleague την Τρίτη (19/10) στην Βαρκελώνη ήταν ιστορική, καθώς πάρθηκε μια απόφαση που σιγοψιθυρίζονταν εδώ και πολύ καιρό. Οι 13 ομάδες-μέτοχοι έστειλαν στην έξοδο τον Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος θα ολοκληρώσει τη θητεία του ως CEO της διοργανώτριας αρχής το καλοκαίρι του 2022.


Πλειοψηφικά οι σύλλογοι αποφάσισαν ότι ήγγικεν η ώρα για να απομακρυνθεί από το πόστο του ο Ισπανός παράγοντας. Βασικοί λόγοι για την απόφαση τους αυτή ήταν τα... ψίχουλα που μοιράζονταν οι ομάδες από τα έσοδα της κορυφαίας κατά τα άλλα διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ομάδες-μέτοχοι δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένες από τη διαχείριση και τον καταμερισμό των εσόδων, ενώ θεωρούσαν ότι χρειάζονταν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Οι τρεις ισπανικές ομάδες (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια) και η Φενέρμπαχτσε ήταν αυτές που εξέφρασαν αντιρρήσεις έναντι των υπολοίπων ομάδων, αλλά η πλειοψηφία κυριάρχησε... Ανάμεσα στην πλειοψηφία φυσικά και ο Παναθηναϊκός και κατά δεύτερο λόγο ο Ολυμπιακός. Ο πρώτος «μυστικός δείπνος» των ανταρτών έγινε τον περασμένο Απρίλιο στην Αθήνα χωρίς να ανακοινωθεί, με άμεση συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων από εφτά συλλόγους.

Λέγεται μάλιστα ότι επίκειται προσέγγιση με τη FIBA ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα δύο δεκαετιών, με πιθανή πρώτη κίνηση τη συγχώνευση του Eurocup με το Basketball Champions League.