Τέλος από τον Δήμο της Αθήνας η υπεύθυνη παιδείας του Μπακογιάννη που «συνόδευε» τον Κασιδιάρη

Τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις που κατέχουν υπέβαλαν για λόγους ευθιξίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αθήνας, Δήμητρας-Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη και Κατερίνα Γκαγκάκη 

5dcc3f8f825e6327f1269ec3

Αιτία της παραίτησης της κ.  Δήμητρας-Αγγελή-Λυκούδη υπήρξε η καταγγελία της παράταξης του Νάσου Ηλιόπουλου, η οποία παρουσίασε ένα βίντεο από εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο οποίο εμφανίζεται να συμμετέχει και η ίδια.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, παραθέτοντας βίντεο από τον Μάιο του 2011 στο οποίο η κ. Λυκούδη, υποστήριξε πως η διαμαρτυρία της Χρυσής Αυγής κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών. Όπως ανέφερε «δεν μπορεί τα ζητήματα παιδείας του Δήμου να βρίσκονται στα χέρια ενός ανθρώπου που δέχεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη».

Η Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη ήταν επίσης εκείνη η οποία απέσυρε αιφνίδια το θέμα του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας από το δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και εισηγήθηκε την αναστολή λειτουργίας του, σε συνεννόηση πάντα με τον Κώστα Μπακογιάννη, επειδή όπως είπε βρισκόταν «σε συνεννόηση με την πρεσβεία του Πακιστάν». Τον Σεπτέμβρη, η πακιστανική κοινότητα υπέβαλε στον δήμο το αίτημά της για την τρίτη χρονιά λειτουργίας του σχολείου.

Όσο αφορά την Κατερίνα Γκαγκάκη, η ίδια παραιτήθηκε γιατί πλήρωσε (όχι άδικα)  τις «εξυπνάδες» για το σεξιστικό σχόλιο του Γ. Λιάγκα, όσο αφορά την φοιτήτρια από το ΑΠΘ.

Αντίδραση από την Ανοιχτή Πόλη

«Πρώτον, ο δήμαρχος έμεινε σιωπηλός για μέρες μη σχολιάζοντας την σεξιστική συμπεριφορά της κ. Γκαγκάκη, επιπλέον είχε αποδεχτεί τη ρατσιστική εισήγηση της κ. Λυκούδη για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας. Η Ανοιχτή Πόλη θα θέσει εκ νέου το θέμα και ευελπιστούμε ότι σύντομα το Πακιστανικό Σχολείο θα λειτουργήσει απρόσκοπτα. Τέλος, ευελπιστούμε ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι θα παραιτηθούν και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε περίπτωση όμως που αυτό δεν συμβεί, θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλη της παράταξης του κ. Μπακογιάννη», σημείωσε σε ανάρτησή του μετά την είδηση της παραίτησης των δύο ο Νάσος Ηλιόπουλος. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ν. Ηλιόπουλου

«Η καλή είδηση της ημέρας είναι αναμφίβολα οι δύο παραιτήσεις, της κυρίας Γκαγκάκη και της κυρίας Λυκούδη, από θέσεις ευθύνης στο δήμο Αθηναίων. Υπενθυμίζω ότι η πρώτη θεώρησε ξεκαρδιστική είδηση την ασέλγεια σε βάρος φοιτήτριας και η δεύτερη, το 2011, συμμετείχε μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη σε συγκέντρωση που εξελίχτηκε σε αντιμεταναστευτικό πογκρόμ. 

Η Ανοιχτή Πόλη εξαρχής είχε πει το αυτονόητο: ότι ο Δήμος Αθηναίων οφείλει έμπρακτα να καταδικάσει τον σεξισμό και τον ρατσισμό, καθώς και να ζητήσει την παραίτηση και των δύο. Εν τέλει το έπραξε. Αναδεικνύεται όμως και στις δύο περιπτώσεις ένα ουσιαστικό θέμα ευθύνης για τον κ. Μπακογιάννη. 

Πρώτον, ο δήμαρχος έμεινε σιωπηλός για μέρες μη σχολιάζοντας την σεξιστική συμπεριφορά της κ. Γκαγκάκη, επιπλέον είχε αποδεχτεί τη ρατσιστική εισήγηση της κ. Λυκούδη για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας. Η Ανοιχτή Πόλη θα θέσει εκ νέου το θέμα και ευελπιστούμε ότι σύντομα το Πακιστανικό Σχολείο θα λειτουργήσει απρόσκοπτα. 

Τέλος, ευελπιστούμε ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι θα παραιτηθούν και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε περίπτωση όμως που αυτό δεν συμβεί, θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλη της παράταξης του κ. Μπακογιάννη. Ο αγώνας για μια πόλη χωρίς σεξισμό και ρατσισμό, για μια πόλη ανοιχτή σε όλες και όλους, συνεχίζεται».

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ