Τέλλογλου: Η Lamda δεν έχει πείσει ότι έχει τα 1,5 δισ. ευρώ για το Ελληνικό

Νέα στοιχεία για την επένδυση-σίριαλ

NewsRoom 12/07/2019 | 14:00

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου στο insidestory.gr, σχετικά με την επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό.

Στο άρθρο του ο Τάσος Τέλλογλου τονίζει μάλιστα ότι «το «φόρτωμα» όλων των ευθυνών στην απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Αιτία, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου είναι ότι «η κοινοπραξία με επικεφαλής τη Lamda Development, η Global Investment Group, που ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής Το ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε τη Lamda Development ΑΕ Προτιμητέο Επενδυτή στον διαγωνισμό για την εμπορική αξιοποίηση του Ελληνικούον Μάρτιο του 2014, δεν έχει ακόμα πείσει τους συνομιλητές της ότι διαθέτει το 1,5 δισ. ευρώ που χρειάζεται για να προχωρήσει στην ανάπτυξη των υποδομών της νέας πόλης του Ελληνικού, κάτι που κατέστησε συμβατική της υποχρέωση η κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου».

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι «δε θα είναι εύκολο να αρχίσουν οι μπουλντόζες να ρίχνουν κτίρια και οι μπετονιέρες να φτιάχνουν τους σκελετούς νέων με την υπάρχουσα σύμβαση», ενώ συμπληρώνει ότι «φυσικά καμία από τις δύο πλευρές (κράτος και επενδυτής) δεν θέλει να ξανανοίξει την κουβέντα για αλλαγή της σύμβασης».

Μάλιστα, στέλεχος του ομίλου της Lamda Development υπό τον όρο της ανωνυμίας του δήλωσε ότι: «μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχει κυβέρνηση που να της ρίχνουμε τις ευθύνες».

Ολόκληρο το άρθρο του Τάσου Τέλλογλου με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά και εκείνη της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.