Τελικός Κυπέλλου: Ο θρόνος χωράει μόνον έναν!

Οι δύο «Δικέφαλοι», θα τεθούν αντιμέτωποι στην αρένα του Πανθεσσαλικού Σταδίου με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

590d87641dc52422718b45af

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ προκειμένου να φτάσουν στον μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου (20:30 , Cosmote Tv), απέκλεισαν το “κατεστημένο” του ελληνικού ποδοσφαίρου όσο αφορά τους τελικούς. Τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.  

Του Βαγγέλη Σπυράκη

Μπορεί ο τελικός του Κυπέλλου να πέρασε από… 40 κύματα, και να : ἀπειλεῖτο μέχρι και την τελευταία στιγμή από αναβολή για λόγους ασφαλείας, οι δύο ισχυροί άνδρες των ”Δικεφάλων”,Μελισσανίδης και Σαββίδης, φρόντισαν να δείξουν μια συστράτευση για μια όμορφη διοργάνωση χωρίς παρατράγουδα. Άλλωστε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν χαρίσει κατά καιρούς όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και έχουν πάρα πολλά να κερδίσουν και τώρα προσφέροντας έναν όμορφο τελικό.

Ηδη ο Βόλος κινείται στους ρυθμούς της μεγάλης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης , καθώς ήδη έχουν φτάσει αρκετοί φίλαθλοι από την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι και οπαδοί των δύο φιναλίστ του τελικού, θα αρχίσουν να φτάνουν στην πόλη μετά τις 4 το απόγευμα και στη συνέχεια θα οδηγούνται στο «Πανθεσσαλικό» στάδιο.

Τόσο τα λεωφορεία που θα καταφθάνουν συντεταγμένα, τόσο από την Αθήνα ,όσο και από τη Θεσσαλονίκη, θα σταματούν έξω από τον Βόλο και έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους από την αστυνομία, θα κατευθύνονται στις πύλες εισόδου του σταδίου, όπου και θα γίνεται ο έλεγχος εισιτηρίων για ακόμη μία φορά.

Όμως, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα καθώς τέσσερις οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν σε κατάστημα στην περιοχή Παλιά του Βόλου και προσπάθησαν να αποκτήσουν… πολεμικά υλικά, ενόψει του σημερινού αγώνα.

Η επέμβαση των αρχών ήταν άμεση και προχώρησαν στην σύλληψη των τεσσάρων οπαδών, θέλοντας να προλάβουν τα… χειρότερα ενόψει της παρουσίας των μεγάλων όγκων των φιλάθλων των δύο «Δικέφαλων», λίγες ώρες πριν την σέντρα στον αγώνα.

Η προϊστορία δείχνει…ΑΕΚ

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές σε τελικό Κυπέλλου και σε όλες νικήτρια αναδείχθηκε η Ένωση.

Το 1938-1939 η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια, το 1977-1978 2-0 στο “Γ. Καραϊσκάκης” και το 1982-1983 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Θυμηθείτε τις συνθέσεις των αναμετρήσεων, τους σκόρερς, τους διαιτητές και δείτε πλάνα από τους δύο τελευταίους χρονικά τελικούς των δύο ομάδων.

Τα αγωνιστικά πλάνα

Ο Βλάνταν Ίβιτς έχει καταλήξει στην ενδεκάδα για την αναμέτρηση, έχοντας λευκό απουσιολόγιο, με εξαίρεση τον τραυματία Γιάννη Μυστακίδη, ο οποίος αν και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, ακολούθησε την αποστολή για τον Βόλο, μια και θέλει να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα.

Από την πλευρά του, ο Μανόλο Χιμένεθ πήρε στην αποστολή 20 ποδοσφαιριστές, κάτι που σημαίνει πως πριν από την έναρξη του αγώνα, θα αναγκαστεί να «κόψει» δύο παίκτες. Η αποστολή της ΑΕΚ αποτελείται από τους: Ανέστη, Μπάρκα, Γκάλο, Κολοβέτσιο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Γιαννούτσο, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλο, Μάνταλο, Βάργκας, Χριστοδουλόπουλο, Ροντρίγκες, Τσέλιο, Μπακασέτα, Αραούχο, Αλμέιδα, Αραβίδη.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…