Τελικό 4-0 (αυτ.)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταντήσει αυτό που λέμε «σαν σε πάρει η κατρακύλα με τον Πέτρο Δούκα μίλα» ή κατά το λαϊκότερο «γελάνε και τα τσιμέντα….της Μενδώνη», η οποία κυβέρνηση παράγει όλο και μεγαλύτερη βλακεία από αυτή που μπορεί να καταναλώσει.

mitsotakis podosforo

Η αυθόρμητη ομολογία -εν μέσω βροντερών γελώτων- του, πρώην υφυπουργού της ΝουΔου και νυν Δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα -κατά την διάρκεια συνάντησης του με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό- ότι “όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε. Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις
γύρισε όλο το παιχνίδι” αποτέλεσε την θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων.

Όχι γιατί ο Πέτρος είπε ψέματα, όχι γιατί είπε κάτι που δεν ξέραμε, όχι γιατί το ρουσφέτι και η εξαγορά ψήφων δεν αποτελεί το κυτταρικό συστατικό στοιχείο (το δεσοξυριβοζονουκλεϊνικό οξύ) της ΝουΔου.
Αι γενεαί πάσαι γνωρίζουν τις προεκλογικές μεθόδους και τους μετεκλογικές μεθοδεύσεις με τις οποίες πολιτεύεται η Δεξιά (από την εποχή -προ Μενδώνης- που η Ακρόπολη ήταν ακόμα λάσπες), αλλά είναι άλλο τι ξέρουμε εμείς και άλλο τι μολογάνε αυτοί. Ο Πετράν αποδείχτηκε κομπορρήμων και μαρτυριάρης. Και την κομπορρημοσύνη πολλοί συγχώρεσαν (έως εξύμνησαν), τον μαρτυριάρη ουδείς.

Έτσι ο Δήμαρχος βρέθηκε εκτός κόμματος, με μια «υψηλού συμβολισμού» πολιτική κίνηση του Kyriakos. Σκορ 1-0 (αυτογκόλ).

Όμως ο παραβρισκόμενος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, δεν σφύριξε κλέφτικα ούτε καν αδιάφορα, αλλά αυθορμήτως και αφελώς παραδέχτηκε ότι “από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα”. Δηλαδή δεν φτάνει που είναι μαρτυριάρης ο Σπήλιος, είναι και ζηλιάρης. Άκου υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε; Άκου εποποιΐα; Δηλαδή έκανε εποποιΐα κυβέρνηση στην οποία δεν είναι πρωθυπουργός ο Kyriakos; Γιατί παρακαλώ; Επειδή ο Καραμανλής έδινε τριχίλιαρα και ο Kyriakos διχίλιαρα; Άλλο πράγμα η πύρινη λαίλαπα και άλλο ο αποκλεισμός στα χιόνια της Αττικής οδού.
Καρατόμηση μέσω παραίτησης που γίνεται (αυθωρεί και παραχρήμα) αποδεκτή. Έτσι ο υπουργός βρέθηκε εκτός κυβέρνησης, με μια «υψηλού συμβολισμού» πολιτική κίνηση του Kyriakos.
Σκορ 2-0 (αυτογκόλ).

Και αμέσως μετά, χωρίς χρονοκαθυστέρηση, ο πρωθυπουργός Kyriakos αντικατέστησε τον αποπεμφθέντα Σ. Λιβανό με τον («κόψε φάτσα βγάλε συμπέρασμα») Γιώργο Γεωργαντά. Ο οποίος νέος υπουργός πληροί στο πολλαπλάσιο όλους εκείνους τους λόγους και τα κριτήρια για τα οποία καρατομήθηκε ο προηγούμενος. Έλεγε (ο Γεωργαντάς) το 2012 σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ:
“Καθοριστικός θα είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πίεση ή στην  υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την ΝΔ, σε ανθρώπους που βόλεψαν επί ΝΔ, σε ανθρώπους που πήραν συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγανε στα στέιτζ. Σε αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν την μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει”.

Έτσι ο εκμαυλισμός υπουργοποιήθηκε, με μια «υψηλού συμβολισμού» πολιτική κίνηση του Kyriakos. Σκορ 3-0 (αυτογκόλ).

Με όλες αυτές τις «υψηλού συμβολισμού» πολιτικές κινήσεις ο Kyriakos
αυτοκτόνησε. Τελικό 4-0 (αυτογκόλ)
.

“Βιάσου λιγάκι άμα είναι να αυτοκτονήσεις. Χρειαζόμαστε το δωμάτιο για έναν ξάδερφο απ’ το Νότο”.
(Από την ταινία «Αλφαβίλ» του Γκοντάρ)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…