Τελικά τι θα κάνει η ΝΔ κατά τη ψήφιση του ν/σ για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου;

Χωρίς ξεκάθαρη θέση επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου παραμένει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η αρχικά θετική στάση που εξέφρασε ο εισηγητής του κόμματος, Γιώργος Καραγκούνης, μετατράπηκε σε επιφύλαξη από πλευράς ΝΔ, τη στιγμή που το άλλοθι του νέου κοινοβουλευτικού δόγματος «δεν ψηφίζω ακόμα κι αν συμφωνώ» δεν μπορεί να τεθεί στην πράξη.

5903034a1dc524f03a8b4732 2

του Άγγελου Προβολισιάνου

Οι ΑΝΕΛ υπερψήφισαν επί της αρχής το σχέδιο νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, παρά τις παραφωνίες και τα ακραία επιχειρήματα από τον Κώστα Κατσίκη. Το γεγονός αυτό «μπλοκάρει» επί της ουσίας την ενεργοποίηση της πρακτικής που είχαν εξαγγείλει ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την περίπτωση που ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινούσε σε ένα σχέδιο νόμου. Ως εκ τούτου, προκαλούνται νέοι πονοκέφαλοι στο Μοσχάτο λόγω των παρεκκλίνουσων απόψεων που υπάρχουν στα διαφορετικά ιδεολογικά στρατόπεδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς την αντιμετώπιση του νομοσχεδίου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χάσμα εντοπίζεται στην πρόθεση της συντηρητικής σε σχέση με τη φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος, κάτι που αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ. Εξού και η σημερινή στάση του κ. Καραγκούνη στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, όπου προτίμησε να επιτεθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης για κωλυσιεργία περί της ψήφισης ανάλογων νομοσχεδίων, παρά να επεξηγήσει την επιφύλαξη του κόμματός του κατά την επί της αρχής ψηφοφορία. 

Η εσωκομματική αντίφαση επί του νομοσχεδίου στη ΝΔ γίνεται εμφανής και από τις εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθετήσεις των κ.κ. Καραγκούνη και Κυριαζίδη στην ίδια Επιτροπή. Ο μεν ξεκίνησε στη συνεδρίαση της Τρίτης εκφράζοντας τη θετική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο δε χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «προκλητικό και επικίνδυνο» για την κοινωνία. Κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, το σενάριο που θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να μην παρουσιάσει το κόμμα του μία ενιαία και συμπαγή θέση κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα. Κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται δύσκολα θα αποφευχθεί. 

Διόρθωση φύλου από τα 15 

Όπως δήλωσε στη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής ο Σταύρος Κοντονής, θα κατατεθεί νομοθετική βελτίωση στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται η πρόταση που τέθηκε από τους εξωκοινοβουλευτικούς φορείς για παροχή δικαιώματος στη διόρθωση φύλου από την ηλικία των 15 ετών και όχι από τα 17, όπως αρχικά προέβλεπε το νομοσχέδιο.

«Πρόθεση μας είναι στην ολομέλεια να φέρουμε νομοτεχνική βελτίωση που το όριο αυτό να ξεκινάει από το 15ο έτος και να περιλαμβάνει και το 16ο με μία προϋπόθεση ακόμη: Μια επιστημονική γνωμοδότηση την οποία θα δούμε σε συνεργασία με υπουργείο Υγείας», είπε και πρότεινε το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ως την καλύτερη επιλογή.

Η τροποποίηση αυτή ίσως ενεργοποιήσει ακόμα περισσότερο τα συντηρητικά αντανακλαστικά της ακραίας τάσης της ΝΔ, της οποίας ηγείται πλέον ο  Άδωνις Γεωργιάδης. 

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

Λιάγκας 1

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

«Δεν μπορείς να αποκαλείς έναν πατέρα δύο παιδιών ότι είναι η Αλίκη στο Ναυτικό, επειδή…

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Χριστοφιλοπούλου 1

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Η Χριστοφιλοπούλου αφού πρώτα «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη, τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα για τον…

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» – Ακόμα γελάνε στα social media με την… σεξουαλική παρενόχληση της Κωνσταντοπούλου στον Μπέο

240423112228 mpeos konstantopoulou

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» – Ακόμα γελάνε στα social media με την… σεξουαλική παρενόχληση της Κωνσταντοπούλου στον Μπέο

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των χρηστών του Twitter σχετικά με την... καταγγελία του Αχιλλέα Μπέου…

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

μονα

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

Η Microsoft επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου…