Τελικά, πόσο ασφαλείς είναι οι συνομιλίες μας στο Facebook;

Ούτε εταιρίες, ούτε χάκερς, ούτε η ίδια η… κυβέρνηση δεν πρόκειται μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις του Facebook να «βλέπει» τις συνομιλίες σας στο Messengers.

57725bf81dc524d04c8b4a99

Συγκεκριμένα, το Facebook είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων και των 900 εκατομμυρίων χρηστών του Messenger και σύμφωνα με το Wired, η διαδικασία μόλις τελείωσε.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι συνομιλίες σας στο Facebook είναι σφαλείς και δεν μπορούν να τις δουν εταιρείες, η κυβέρνηση ή χάκερς

Το νέο αυτό «χαρακτηριστικό» θα είναι διαθέσιμο με την ένδειξη «secret conversations», στο πάνω δεξί μέρος του Messenger, κάθε φορά που θα ξεκινάτε μία νέα συνομιλία. Το Facebook έχει κρυπτογραφήσει και τα stickers, αλλά η κρυπτογράφηση δεν ισχύει για τα βίντεο και τα Gifs.

Επιπλέον, το χαρακτηριστικό αυτό δεν ισχύει για τα group chat και χρειάζεται να το ενεργοποιεί κανείς σε κάθε του συνομιλία.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που θα έχει πλέον το Messenger είναι ότι θα έχει μηνύματα τα οποία θα «αυτοκαταστρέφονται» μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αρκεί να έχετε την τελευταία έκδοση του Messenger στο κινητό σας.

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

λαμια φωτια

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας..