Newsroom

Newsroom

Τελικά, ο Άδωνης Γεωργιάδης πιστεύει ακόμα στη «σκευωρία Novartis»

Mετά από ένα σύντομο... παραστράτημα, ο υπουργός επανήλθε στο αφήγημα που αναπαράγουν τα διάφορα ΜΜΕ για χάρη της Νέας Δημοκρατίας

adonis 2 1024x616 1

Η πρώτη αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη μετά το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίο αναφορικά µε το σκάνδαλο Novartis, που απάλλαξε οµόφωνα από όλες τις κατηγορίες τόσο τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, όσο και όλους τους υπόλοιπους δηµοσιογράφους εναντίον των οποίων είχαν ασκηθεί διώξεις, ήταν η σιωπή. Μια σιωπή αν μη τι άλλο ασυνήθιστη για τον λαλίστατο κατά τ’άλλα υπουργό.

Μετά από αυτήν τη φάση περισυλλογής και εσωτερικής αναζήτησης, ο Άδωνης Γεωργιάδης φάνηκε να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει “σκευωρία” Novartis, ένα συμπέρασμα ασφαλώς οδυνηρό για τον ίδιο, που ήταν ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του αφηγήματος περί σκευωρίας. Όταν ρωτήθηκε τη Δευτέρα από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη αναφορικά με τις απαλλαγές των δημοσιογράφων από τις κατηγορίες εάν θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, ο Άδωνης Γεωργιάδης απάντησε: “Ως προς τη σκευωρία ασφαλώς. Αποσύρονται αφού απεφάνθη η Δικαιοσύνη. Για οποιονδήποτε κατηγορήθηκε για σκευωρία, για εμένα έχει τελειώσει. Είναι αθώοι. Δε χρειάζεται να ζητήσω συγγνώμη. Αποσύρονται όλα. Έληξε”.

 

 

Όμως μάλλον τελικά το ξανασκέφτηκε. Μιλώντας χθες το βράδυ στο Kontra24, ανέφερε συγκεκριμένα: “Είναι μία κατά τη γνώμη μου πολύ λάθος απόφαση, πολύ άστοχη απόφαση, πολύ παράλογη απόφαση. Γιατί ως γνωστόν στο Σύνταγμά μας οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να κρίνουν. Παρά ταύτα, παραμένει απολύτως σεβαστή η απόφαση. Γιατί οι αποφάσεις της εμπιστοσύνης μπορούν να κρίνονται αν δεν είναι σεβαστές. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω προφανώς τη θεωρία της σκευωρίας. Το μόνο που είπα στον κ. Τάκη είναι ότι εφόσον το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε έτσι, εγώ πλέον δεν μπορώ να μιλάω για σκευωρία. Όσον αφορά στη δική μου προσωπική πεποίθηση, ασφαλώς και ήταν σκευωρία. Δεν απεδείχθη στο δικαστήριο κατά δικονομικό τρόπο“.

 

 

Με άλλα λόγια, μετά από ένα σύντομο… παραστράτημα, ο Άδωνης Γεωργιάδης επανήλθε στο αφήγημα που αναπαράγουν τα διάφορα ΜΜΕ για χάρη της Νέας Δημοκρατίας: τώρα που μία δικαστική απόφαση δεν τους αρέσει, η Δικαιοσύνη είναι… κακή, άρα και πάλι υπάρχει σκευωρία στη σκευωρία!

Μήπως πρέπει να πάρει θέση η Δικαιοσύνη; Λέμε τώρα…

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…