Τελικά κυρία Ζαΐρη φταίνε οι ξένοι για την εγκληματικότητα;

Ας θυμηθούμε τι έλεγε η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν...

zairi

Εν τέλει, η “ληστεία μετά φόνου” στα Γλυκά Νερά ήταν γυναικοκτονία. Κάποιοι λένε ότι το κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή πως ο δήθεν τεθλιμμένος χήρος ήταν στην πραγματικότητα ο δράστης του φονικού – έτσι, από διαίσθηση. Κάποιοι άλλοι, πάλι, όχι απλά κατάπιαν αμάσητο το παραμύθι των “αδίστακτων διαρρηκτών”, αλλά έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την περίσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση περί οπλοφορίας ή απλώς ξερνώντας ρατσιστικό οχετό κατά των κακών ξένων που έρχονται και μας σκοτώνουν μέσα στα σπίτια μας. Εν τέλει, βέβαια, ο δράστης όχι μόνο δεν ήταν αλλοδαπός, αλλά είχε και τα κλειδιά του σπιτιού.

Αξίζει να θυμηθούμε σήμερα τι έλεγε η Άννα Ζαΐρη, πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η δικαστική λειτουργός είχε ισχυριστεί ότι η έξαρση της εγκληματικότητας «οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην εισροή στην ελληνική κοινωνία πληθυσμών οι οποίοι δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση».

Σε τοποθέτησή της σε πρωινή εκπομπή στον ΑΝΤ1, η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων σχολίασε μεταξύ άλλων για την έξαρση της εγκληματικότητας ότι «…η Ελλάδα είναι μια κοινωνία που είχε πολλών αιώνων παράδοση στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής. Αυτή η έξαρση που παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό, νομίζω ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισροή πληθυσμών που δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση δηλαδή».

Στη συνέχεια μάλιστα πρόσθεσε: «Όταν ένα παιδί ξεκινάει τη ζωή του και συνεχώς στο σχολείο ακούει πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε τον άλλο, τα όρια της ελευθερίας να σταματούν εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου. Αυτά όλα διαπλάθουν. Και ξέρετε ότι η βάση της Πολιτείας και της Κοινωνίας της Ειρήνης βρίσκονται στην Εκπαίδευση».

«Αυτό όμως το βλέπουμε να ανατρέπεται όταν αυξάνουν οι ομάδες που δεν έχουν την ίδια αντίληψη για τη ζωή. Δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο, θέλω να το καταλάβετε, αλλά αυτό δεν μειώνει την επικινδυνότητα και τη σοβαρότητά του» σημείωσε και συνέχισε: «Δείτε τι συμβαίνει στις κοινωνίες της δυτικής Ευρώπης, είμαστε μια υδρόγειος σφαίρα σε αναστάτωση και ειδικά ο κόσμος που ασπάζεται τις αξίες του αρχαίου πολιτισμού, ανατρέπεται η ισορροπία και η κοινωνική ειρήνη από την ανάμειξη των πληθυσμών».

Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τι έχει να πει τώρα η κ. Ζαΐρη…

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…