Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Δείτε πόσα πληρώνετε

Σε εφαρμογή τέθηκε και επίσημα η διάταξη για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

NewsRoom 13/05/2016 | 12:44

Από εδώ και στο εξής όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να ανακτήσουν τις πινακίδες που είχαν καταθέσει.

Σύμφωνα με τη διάταξη, για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας, ενώ για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31.12.2016 συν 2/12 ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας, λογίζεται ως ολόκληρος μήνας ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης αυτής. 

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος σπεύσει μέσα στον Μάιο, θα πρέπει να πληρώσει τα 10/12 των τελών κυκλοφορίας προκειμένου να κρατήσει τις πινακίδες μέχρι το τέλος του χρόνου.