Newsroom

Newsroom

'Tο τελευταίο τραμ', μυθιστόρημα του Θανάση Καρτερού

Είναι όμορφη και δεν είμαι μόνο εγώ που το καταλαβαίνω, αυτό όλοι το σκέφτονται και πολλοί το λένε, κυρίως οι…

karteros

Είναι όμορφη και δεν είμαι μόνο εγώ που το καταλαβαίνω, αυτό όλοι το σκέφτονται και πολλοί το λένε, κυρίως οι γυναίκες, γιατί στους άντρες δεν θεωρούνται πρέποντα τέτοιου είδους σχόλια, εκείνο όμως που επίσης σκέφτονται και δεν το λένε είναι ότι παίζει το μάτι της, έτσι ακριβώς άκουσα να λέει η Κατίνα στη Στάσα τη χήρα ένα βράδυ που δεν ήξεραν ότι ήμουνα χωμένος λόγω κρυφτού πίσω από το αγιόκλημα…

Όλα άρχισαν στην τρυφερή μου ηλικία, όταν ανάμεσα σε άρβυλα και εμβατήρια, σε εκτελέσεις και κονσερβοκούτια, η μάνα μου δραπέτευε απ’ τη φυλακή του πατέρα μου στον έρωτα για κάποιον άλλο, κι έπαιρνε ένα δρόμο γεμάτο κολόνιες και μπριγιόλ. Απ’ το μικρό σκάνδαλο της γειτονιάς, αλλά και απ’ το μεγάλο της εποχής, ακόμα δεν έχω καταλάβει με ποιο τρόπο τη σκαπούλαρα. Στις απαντήσεις που αναζήτησα δεν τα πήγα τόσο καλά. Ακόμα κι αυτές που μετά κόπου απέκτησα τις πάτησε το τελευταίο τραμ εκείνης της σαββατιάτικης νύχτας που δεν ξέχασα ποτέ.

Βιογραφικά στοιχεία

Θανάσης Καρτερός
Ο Θανάσης Καρτερός γεννήθηκε το 1947 στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα. Συμ­μετείχε από τα φοιτητικά του χρόνια στο κομμουνιστικό κίνημα, φυλακίστηκε από τη δικτατορία και μετά τη μεταπολίτευση ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Ερ­γάστηκε πρώτα στο Ριζοσπάστη, του οποίου υπήρξε και διευθυντής, και αργότερα σε άλλες εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα διατηρεί τη στήλη «Της Ώρας» στην Αυγή. Το πρώτο του βιβλίο, Ο σύντροφος Πολύφημος και η μισή αλήθεια – Ιστορίες τσέπης για όσους επιμένουν, κυκλοφόρησε το 2010 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Βιβλιογραφία
Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:
Ελληνικά εγκλήματα 4 (ePUB), 2011
Ελληνικά εγκλήματα 4, 2011
Ο σύντροφος Πολύφημος και η μισή αλήθεια, 2010
Συνεντεύξεις
Ένας ήρωας χωρίς παντούφλες: ο σύντροφος Πολύφημος της μισής αλήθειας μιλάει στην Αυγή, Αυγή, 12 Δεκεμβρίου 2010
http://www.kastaniotis.com

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…