Newsroom

Newsroom

Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά

Η Ελλάδα αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά – Το τελευταίο αντίο και ο επικήδειος από τον 17χρονο γιο της

5317976

Το τελευταίο αντίο θα πει την  Τετάρτη (26/10) η Ελλάδα στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (25/10) σε ηλικία 57 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο παγώνοντας το πανελλήνιο με την είδηση του πρόωρου θανάτου της. Η είδηση του θανάτου της γυναίκας που έδωσε πολυετή μάχη με τον καρκίνο με αξιοπρέπεια, μιλώντας για το πρόβλημα υγείας της και αποτελώντας παράδειγμα θάρρους για όσες και όσους δίνουν τον ίδιο αγώνα. Παράλληλα όμως προκάλεσε οδύνη στην οικογένεια και στους συντρόφους της, αλλά και τους πολιτικούς αντιπάλους όπως και Ευρωπαίους σε κορυφαίες θέσεις που έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους.

Στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, κρέμεται ένα μαύρο πανί καθώς η παράταξη πενθεί για τον θάνατο της προέδρου ενώ στην είσοδο βρίσκεται μια ανθοδέσμη και μια φωτογραφία της προέδρου. Απλός κόσμος περνάει από τα γραφεία του ΚΙΝΑΛ για να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη της πολιτικού.

Σε λαϊκό προσκήνυμα η σορός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ

Η αυριανή ημέρα, οπότε θα τελεστεί η κηδεία της Φώφης Γεννηματά, έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στα δημόσια κτήρια.

Η σορός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Όπως μετέδωσε το Mega, από τη Μητρόπολη Αθηνών θα ξεκινήσει πομπή, η οποία θα περάσει έξω από τη Βουλή, όπου θα κάνει στάση και μετά θα συνεχίσει προς το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών. Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί δημοσία δαπάνη με τιμές εν ενεργείας υπουργού, ενώ θα ταφεί στο μνήμα του πατέρα της, Γεωργίου Γεννηματά

Επικήδειο θα εκφωνήσει ο γιος της

Ανάμεσα σε όσους θα εκφωνήσουν επικήδειο για να πουν το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά θα είναι και ο 17χρονος γιος, Γιώργος, το ένα από τα τρία της παιδιά, στα οποία είχε αναφερθεί με συγκλονιστικό τρόπο όταν μιλούσε για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο. Εκτός από τον γιο της επικηδείους θα εκφωνήσουν ακόμα η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…