Τελευταία ευκαιρία για τα κρυφά περιουσιακά στοιχεία

Τελευταία ευκαιρία πριν εφαρμοστεί το περιουσιολόγιο για να αποκαλυφθούν τα κρυφά περιουσιακά στοιχεία δίνει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Τι θα ισχύει για τον ΕΝΦΙΑ

5749b2261dc5247c2c8b5094

«Θέλουμε να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα ότι είναι η τελευταία ευκαιρία πριν την εφαρμογή του Περιουσιολογίου όπου θα καταγραφούν τα πάντα. Είναι μια τελευταία ευκαιρία. Όσοι επιλέξουν να μην την αξιοποιήσουν και δεν αποκαλύψουν τα κρυφά περιουσιακά στοιχεία τους θα βρεθούν μπροστά στις ευθύνες τους. Εάν κάποιοι θέλουν τα παίξουν σε μια ζαριά τους κόπους μιας ζωής ή την προσωπική τους ελευθερία είναι δικαίωμά τους» τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα Ημερησία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.

Όπως επεσήμανε, θα δοθούν κίνητρα τα οποία θα είναι άξια υπολογισμού. Έναντι της επιλογής να χάσουν τα χρήματα που έχουν στο εξωτερικό συν τις ποινικές κυρώσεις όταν προχωρήσουν οι έλεγχοι στα εκατομμύρια ΑΦΜ που έχουν στοχοποιηθεί με την αρωγή των πληροφοριών που έρχονται από το εξωτερικό στη βάση της συμφωνίας που έχει υπογραφεί.

«Ζούμε καθημερινά με τον φόβο μην παραγραφούν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας πως η πορεία των ελέγχων για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς είναι ιδιαίτερα θετική.

«Ωστόσο ο έλεγχος των υποθέσεων αυτών είναι δύσκολος και μπορεί να κρατήσει μέχρι 2 χρόνια και να θυμίσω ότι στη λίστα Λαγκάρντ χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ταυτοποιηθεί το πρώτο όνομα ενώ στη λίστα Μπόργιανς μέσα σε 3 εβδομάδες ταυτοποιήθηκαν εκατοντάδες ονόματα και ήδη οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ολοκληρώσει σε περίπου 1.000 ονόματα τον πρώτο κύκλο ερευνών και οι οικονομικές υπηρεσίες ξεκινούν τώρα το φορολογικό έλεγχο σε βάθος» είπε.

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι φέτος η εκκαθάρισή του θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, βάσει των ισχυουσών αντικειμενικών αξιών, ενώ το 2017 θα υπολογιστεί με βάση τις εμπορικές τιμές των ακινήτων. Επίσης, θα ακολουθήσουν πολλές παρεμβάσεις στη φορολογία ακινήτων, στον ΦΠΑ, φόρους μεταβίβασης, κληρονομιάς, γονικής παροχής κ.α.

Για τα αυτοκίνητα, πέραν των αλλαγών στα τέλη ταξινόμησης, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι θα γίνει σύνδεση των τελών κυκλοφορίας με την πραγματική αξία και τα χιλιόμετρα του οχήματος.

(φωτό eurokinissi)

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…