"Τελεσίγραφο" του ΠΑΣΟΚ για τις λαϊκές αγορές

Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με το διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, αλλά και με την κλήρωση των θέσεων. Όπως…

laikes agores

Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με το διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, αλλά και με την κλήρωση των θέσεων. Όπως ανέφερε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κασσής, το κόμμα του, χωρίς να αμφισβητεί τις προθέσεις του υπουργού Ανάπτυξης, θεωρεί ότι είναι δίκαιο το αίτημα τους να μην αλλάξει το καθεστώς των θέσεων με τον διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων, αλλά να παραμείνουν ως έχει, ενώ πρότεινε να υπάρχει κλήρωσει μόνο για τις αδιάθετες θέσεις και να ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο κ. Κασσής έστειλε “τελεσίγραφο” έστειλε προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές θέτοντας και προκαλώντας στο “παρά πέντε” μείζον θέμα.

Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, ότι το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ανακοινώθηκαν κάποιες αλλαγές απο τον υπουργό Ανάπτυξης, οι οποίες όμως δεν ικανοποιούν τα αιτήματα παραγωγών και πωλητών.

Την ίδια ώρα έξω από τη Βουλή είναι συγκεντρωμένοι παραγωγοί και πωλητές που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο.

Οι παραγωγοί και οι πωλητές ζητούν:
 
* Η απόδοση θέσεων με κριτήρια, σύμφωνα με τη θεσμοθετημένη διαδικασία και τις πενταμελείς επιτροπές, που αναφέρουν τα Προεδρικά Διατάγματα 51/2006 και 116/2008. Η κλήρωση καταργεί τη θέσπιση κριτηρίων.
 
* Οι δήμοι να μην εμπλέκονται στις υφιστάμενες λαϊκές, οι οποίες είναι ήδη οριοθετημένες με συγκεκριμένο αριθμό θέσεων ανά λαϊκή και εγκεκριμένες από την περιφέρεια.
 
* Οχι στο διαχωρισμό παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών. Από τη μέχρι σήμερα λειτουργία των λαϊκών αγορών, έχει αποδειχθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών τοποθετούνται παραγωγοί και επαγγελματίες ανά οικοδομικό τετράγωνο, ώστε να υπάρχει όλη η ποικιλία των διαθέσιμων προϊόντων με ευκολότερη πρόσβαση και επιλογή.
 
* Απόσυρση του άρθρου 39. Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις που ισχύουν σήμερα είναι ήδη εξοντωτικά και μεγάλα και οι πωλητές αδυνατούν να τα αποδώσουν, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την οικονομική κρίση που διανύουμε.
 
* Σύσταση τριμελών επιτροπών ανά δήμο σ’ όλη τη χώρα. Ωστε να μπορούν να προμηθεύονται έγκαιρα την απαιτούμενη για έκδοση ή ανανέωση άδειας βεβαίωση από τις επιτροπές. 

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως