«Τελεσίγραφο» Πλεύρη: Εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί (Video)

«Η πρόθεση είναι να αποκλιμακώνονται συνεχώς τα μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα».

Τελεσίγραφο Πλέυρη: Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά δε θα μπορούν να παραμείνουν στο σύστημα υγείας – Ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα τεθούν εκτός ΕΣΥ από τις 31 Μαρτίου. Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας, δήλωσε πως «Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μάρτιου δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «Ο νόμος για την αναστολή έλεγε ότι αν δεν έχεις κάνει τις 2 δόσεις μπαίνεις σε αναστολή. Αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Άρα, αυτή την στιγμή δεν μπαίνει σε αναστολή κάποιος που δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση. Συνολικά έχει δοθεί μια παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου για γίνει ο εμβολιασμός σε όσους δεν έχουν κάνει, συνολικά έως τότε θα υπάρχει σαφής βούληση και νομοθέτηση στη κυβέρνησης για το τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Ως υπουργός Υγείας έχω τοποθετηθεί, γιατί θέλω να είμαι τελείως ανοιχτός, ότι η θέση του υπ. Υγείας που έχει εισηγηθεί είναι ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά, δεν θα πρέπει να μένουμε μόνο στο κομμάτι της αναστολής εργασίας, αλλά δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ».

Ερωτηθείς εάν θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ο κ. Πλεύρης απάντησε: «Αν η εισήγηση γίνει δεκτή, σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δεν θα πληρεί τα τυπικά προσόντα – άρα «δεν τίθεται ζήτημα απόλυσης, αλλά ότι ο ίδιος θέτει τον εαυτό του εκτός ΕΣΥ».

Σε παρόμοια ερώτηση, διευκρίνισε: «Είτε θα υπάρχει παράταση αναστολής είτε θα υπάρξει ρύθμιση που θα λέει ότι αν δεν έχεις εμβολιαστεί θέτεις τον εαυτό σου εκτός ΕΣΥ»

Πρόσθεσε δε ότι «το 96% είναι αυτοί που έχουν εμβολιαστεί στο σύστημα Υγείας».

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι από την επόμενη Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, θα θεωρείται ανεμβολίαστος όποιος δεν έχει πραγματοποιήσει στην τρίτη δόση του.

Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων σε σχολείο της Πάτρας-Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκου έξω από το ΕΠΑΛ της Αγίας Σοφίας

Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων σε σχολείο της Πάτρας-Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκου έξω από το ΕΠΑΛ της Αγίας Σοφίας

Ο ξυλοδαρμός μαθητή των ΕΠΑΛ στην Πάτρα, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των τελευταίων βίαιων…

Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και επικίνδυνες καταιγίδες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και επικίνδυνες καταιγίδες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Έντονα φαινόμενα θα πλήξουν σήμερα τη χώρα με την νέα κακοκαιρία να είναι σε εξέλιξη…